Meat&Co nr4-2021 Online

m e a t & c o n r 4 2 0 2 1 25 S p e c i a l : M a c h i n e s e n p r o d u c t i e l i j n e n WEBER SPRAYTECH: INTELLIGENTE SPUITTECHNOLOGIE MAAKT PAPIER- OF FOLIESCHEIDERS OVERBODIG Weber SprayTech is ideaal voor gebruik bij zeer dunne plakjes, zoals ham, salami, kaas et cetera, die van nature plakkerig en ook bijzonder delicaat zijn. Weber SprayTech kan in veel gevallen de functie van traditionele papier- of foliescheiders vervangen en is daarmee een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor de interleaver. Dit wordt ook in de praktijk bevestigd: sommige klanten van Weber passen deze innovatieve technologie al met succes toe in hun productie. GLOEDNIEUWE TOEPASSINGSGEBIEDEN Het gebruik van SprayTech-technologie is vooral spannend voor producten waar het simpelweg onmogelijk is om papier of folie te gebruiken om de afzonderlijke plakjes te scheiden. Weber SprayTech opent gloednieuwe toepassingsgebieden. Een voorbeeld hiervan is het gebruik voor geschoren toepassingen. Deze ultradunne schijfjes plakken al na korte tijd sterk aan elkaar en consumenten kunnen ze moeilijk zonder schade verwijderen. Traditionele interleaver-verdelers bereiken hun grenzen met deze producten, maar met SprayTech kunnen zelfs geschaafde vleesplakken eenvoudig worden gescheiden. Weber SprayTech begint pas te spuiten wanneer het mes het product loslaat, om duurzamer om te gaan met hulpbronnen en onnodige vervuiling in de snijruimte te voorkomen; een extra bonus op het gebied van duurzaamheid. SprayTech kan ook worden gebruikt voor het aanbrengen van semi-luxe voedingsmiddelen of middelen die de houdbaarheid van het product verlengen. Vooral dat laatste, de zogenaamde bioprotectie, is een veelbelovende technologie voor de toekomst en een interessante optie voor zowel voedselverwerkende bedrijven als retailers. Naast het verlengen van de houdbaarheidsdatum van voedingsproducten, hebben bepaalde middelen ook de eigenschap de groei van ziekteverwekkers te vertragen of zelfs te remmen. Dit heeft meerdere positieve effecten: meer duurzaamheid door minder voedselverspilling en meer voedselveiligheid. VOLLEDIGE INTEGRATIE Weber SprayTech kan volledig worden geïntegreerd in alle huidige Weber- en TEXTOR-snijmachines en is daarom ook geschikt voor het achteraf inbouwen van bestaande machines. De techniek is zeer eenvoudig te bedienen via de beproefde Weber Power Control bedieningsterminal. Meer informatie: Weber Benelux Tel. +31 (0)10-264 0100 | www.weberweb.com EEN VAN DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN BINNEN WEBER MASCHINENBAU IS WEBER SPRAYTECH. DEZE INTELLIGENTE TECHNOLOGIE MAAKT HET MOGELIJK OM EEN ​DOOR DE CONSUMENT NIET WAARNEEMBAAR ANTIAANBAKLAAGJE OP EEN PRODUCT TE SPUITEN, WAARDOOR INDIVIDUELE PORTIESCHIJFJES GEMAKKELIJKER EN SCHADEVRIJ KUNNEN WORDEN VERWIJDERD. HET WORDT GEBRUIKT VOOR PRODUCTEN DIE DOOR HUN COMPACTHEID VAN NATURE ERG PLAKKERIG ZIJN, ZOALS GEKOOKTE HAM, KAAS EN VEGANISTISCHE PRODUCTEN. Weber SprayTech is ideaal voor gebruik bij zeer dunne plakjes, zoals ham, salami, kaas et cetera, die van nature plakkerig en ook bijzonder delicaat zijn.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4