Meat&Co nr4-2021 Online

m e a t & c o n r 4 2 0 2 1 37 S p e c i a l : M a c h i n e s e n p r o d u c t i e l i j n e n GRASSELLI: GEKEND ONTWIKKELAAR EN PRODUCENT VAN SLICER- EN PORTIONEERSYSTEMEN VOOR VLEES EN VEGA Een opvallend kenmerk voor al de genoemde systemen van GRASSELLI is dat het vleesproduct geen neerwaartse tempereer- eisen verlangt. Een in-line slicer kan bijvoorbeeld downstream geplaatst achter een industrieel gaarsysteem en zo warme producten verwerken tot ca. max 80° C. Een grote variatie van consument-eindproducten komt op die manier direct in beeld. Vanzelfsprekend worden op deze wijze ook gemarineerde- en oven-gegaarde producten verwerkt. De KSL-DV is bij uitstek een horizontale slicer, waarbij de gebruiker een hoegenaamd zero-waste resultaat mag en kan verwachten. Na optische product-waarneming (fysieke afmeting en afsnij-mogelijkheden) bepaalt de processor hoeveel snijmessen per cyclus worden ingezet om tot een optimale slice-dikte te komen. Hierbij ontstaat de keuze om automatisch bijvoorbeeld twee tot maximaal zes messen in het proces toe te passen, voor uiteindelijk zeven toepasbare slices. Onder meer voor kipvlees-verwerkers (filets) is deze werkwijze ideaal vanuit het oogpunt van efficiency, omdat hiermee de meest ideale en gelijke slice-dikte te verkrijgen zijn. Dit alles om een maximaal rendement per filet te behalen, hoegenaamd zonder snijverlies (giveaway <3%). Bijkomend voordeel is dat in principe een voor- kalibratie niet nodig is. NSA XC IN-LINE SLICER De NSA 600 XC in-line slicer (Crosscut-versie) is gebaseerd op het basis model NSA 600, maar dan uitgebreid met achter de verticaal geplaatste slicers een tweede snijsectie, waar horizontaal/haaks op het eerdere slice-frame de producten overdwars worden gesneden. Deze snijhandeling is facultatief en is in snelheid regelbaar. Dat houdt in dat de lengte van de blokjes of strips wordt bepaald. Het is mogelijk om de 2D snit heel consistent (industriële uniformiteit) te laten verlopen, maar ook met een ‘handmatig’ wisselend effect, naar gelang de wensen van de klant. De productiecapaciteit bedraagt, afhankelijk van soort product, productafmeting, positionering op de band et cetera ongeveer 2.000 tot 2.500 kilogram per uur. Doorgaans worden een automatisch smeersysteem en het automatische hydraulische slice-bladen spanningsregeling mede voorzien. In het geval dat er een wens is om een specifiek 3D-eindproduct te slicen, dan is de combinatie van KSL en NSA-XC de meest voor de hand liggende slicercombinatie. CWS PORTIONEERSYSTEEM Het CWS portioneersysteem is in staat om, net alle andere GRASSELLI-slicers, een vers vleesproduct te portioneren, zonder aan te vriezen tot bijvoorbeeld een -2˚C temperatuur. Deze installatie beschikt over een hoge-capaciteit ‘constant weight’-portioneersysteem voor vers botvrije producten en snijdt met een opvallende accuratesse. Deze slicer is uitermate geschikt voor hoge-snelheidsprocessen en garandeert maximaal 10.5000 slices per uur, mits de interne logistiek dit toestaat. Het is mogelijk om tot maximaal zes cyclussen per minuut te bewerkstelligen: zes keer batch laden; zes keer batch slicen. De portie-nauwkeurigheid ligt hoog met het CWS-systeem: onafhankelijk van het gestelde streefgewicht is dit +/- 2 gram. Dit gecombineerd met een excellent ogende afsnij-kwaliteit en het feit dat voortrimmen niet noodzakelijk is, biedt deze installatie een rendement van meer dan 90 procent. De laadpositie van de CWS-installatie voorziet in een comfortabele, ergonomische werkhouding, alsmede toegankelijkheid tot het proces-touch-screen en de visuele controle daarop. Meer informatie: INFOOD Industrial Food Equipment Tel. +31 (0)341-460 828 | info@infood-benelux.com | www.infood-benelux.com GRASSELLI IS NAAST PRODUCENT VAN ONTZWOERD- EN ONTVLIES-SYSTEMEN TEVENS AL VELE DECENNIA EEN GEKEND ONTWIKKELAAR EN PRODUCENT VAN SLICER- EN PORTIONEERSYSTEMEN VOOR VLEES, MAAR OOK VOOR VEGA-PRODUCTEN. ENKELE DOORONTWIKKELDE SYSTEMEN VAN HET ITALIAANSE MERK ZIJN BIJVOOR- BEELD DE KSL DV-SLICER, DE NSA XC IN-LINE SLICER EN HET MODEL CWS PORTIONEER AUTOMAAT. CWS-portioneersysteem De productiecapaciteit van de NSA 600 XC in-line slicer bedraagt, afhankelijk van soort product, productafmeting, positionering op de band et cetera ongeveer 2.000 tot 2.500 kilogram per uur

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4