Meat&Co nr4-2021 Online

m e a t & c o n r 4 2 0 2 1 40 S p e c i a l : M a c h i n e s e n p r o d u c t i e l i j n e n ‘BIJ BAAIJENS ONDERSCHEIDEN WIJ ONS DOOR SAMEN TE WERKEN EN OM ZODOENDE TOT DE BESTE OPLOSSING VOOR DE KLANT TE KOMEN’ Met Fomaco begon Baaijens in 1982 met de import van machines voor het injecteren (met pekel) en marineren van roodvlees, vis en pluimvee. Het Deense merk behoort nog steeds tot de marktleiders wereldwijd op dit gebied. Vertrouwd is nog immer de samenwerking met het Osse bedrijf. “Mijn vader, Boy Baaijens senior, startte Baaijens Industrial Equipment voor de gehele Benelux. Inmiddels zijn we al toe aan de derde generatie en leveren we machines en apparatuur van verschillende toonaangevende merken uit met name Denemarken, Duitsland en Italië. Het grote verschil is echter dat we gedurende de afgelopen vier decennia onze sporen hebben verdiend in allerlei sectoren. Behalve in de vleeswarenbranche is Baaijens ook een gevestigde naam in de pluimveeverwerking, visverwerking, petfood en ook steeds meer in de vegan industrie. Vele klanten bedienen we al vele jaren zonder wisselingen van contact en over twintig jaar zijn we er nog.” TOEGEVOEGDE WAARDE Baaijens beschikt over eigen engineers en serviceafdeling, waardoor het bedrijf zijn dienstverlening in de loop der jaren heeft uitgebreid. “Dit blijven we ook doen. Uiteraard installeren wij nog steeds standalone machines, maar we gaan nu veel verder. Zo verrichten we naast onderhoud ook revisie van machines en lijnen. Onze serviceafdeling is zowel mechanisch als elektronisch onderlegd, maar wat minstens zo belangrijk is dat ze ook de kennis van product en processing hebben. Dit wordt steeds belangrijker om het maximale uit onze apparatuur te halen. Productkwaliteit en rendement zijn vandaag de dag essentieel”, vervolgt hij. “Door onze food-technologische- en technische kennis kunnen we complete oplossingen met onze klanten samenstellen. Onze filosofie is dat door samenwerken je tot de meest optimale oplossing komt voor een productielijn of standalone machine. Wat hierin ook duidelijk naar voren komt is dat er een groot draagvlak ontstaat tussen alle betrokkenen die er uiteindelijk mee moeten werken. Denk aan operators, kwaliteit, maar ook schoonmaak, technische dienst et cetera.” “Het betreft dus veelal maatoplossingen”, onderstreept Baaijens. “Uiteraard is een levering aan een klant ons bestaansrecht, maar in eerste instantie gaat het om de, met als doel een goed eindresultaat. Wij ontwikkelen, als de situatie daarom vraagt, zelf de besturing BAAIJENS INDUSTRIAL EQUIPMENT WERKT TOE NAAR HET VEERTIGJARIG BESTAAN IN 2022. VAKTIJDSCHRIFT MEAT & CO SPRAK MET MEDE DIRECTEUR-EIGENAAR TOM BAAIJENS OVER DE TOEKOMST VAN HET FAMILIEBEDRIJF, OVER TOEGEVOEGDE WAARDE BIEDEN AAN KLANTEN EN EEN UITSTEKENDE SAMENWERKING MET DE ERKENDE MERKEN FOMACO, REICH, INOX MECCANICA, UNIFOOD EN INOTEC. “WIJ ZIJN VEEL MEER DAN ENKEL EEN IMPORTEUR VAN DEZE MERKEN. WIJ INSTALLEREN EN LEVEREN ALLES COMPLEET IN EIGEN BEHEER, INCLUSIEF EVENTUELE BESTURING EN SOFTWARE, ZODAT WE MAATWERK KUNNEN BIEDEN”, VERTELT BAAIJENS. “PRECIES ZOALS DE KLANT HET VOOR OGEN HEEFT. EEN ANDER HEEL BELANGRIJK ASPECT IS DAT WIJ ALS FAMILIE BEDRIJF ONZE KLANTEN ALTIJD EEN VAST AANSPREEK PUNT BIEDEN.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4