Meat&Co nr4-2021 Online

m e a t & c o n r 4 2 0 2 1 47 SAMENWERKING MET PARTNERS SELO is operatief in de vleesverwerkende én eiwitverwerkende industrie. Plantaardige vleesproducten vergen volgens Baalhuis een andere afstelling en aanpak dan vlees of vleeswaren. “Heel veel machines zijn in de basis hetzelfde, maar voor plantaardige producten heb je doorgaans krachtigere motoren nodig en een andere configuratie van de machineopbouw, omdat het deeg kleveriger is. De machine heeft dus wat meer aandacht nodig. Gelukkig zijn Selo en Seydelmann zeer innovatieve bedrijven die veel investeren in ontwikkeling. De cutter van 1000 liter is daar een prachtig voorbeeld van, want het is de enige vacuüm-kook cutter ter wereld met die capaciteit. De laatste twintig jaar hebben we vanuit SELO sowieso veel kennis opgebouwd van olieachtige foodproducten. Die kennis hebben we bij The New Plant toe kunnen passen”, legt Baalhuis uit. “In het geval van The New Plant gaat het om een nieuwe fabriek waar alleen plantaardige vleesproducten worden gemaakt. Bij fabrikanten die zowel vlees als plantaardig produceren, adviseren we altijd om de productie te scheiden, want allergietechnisch is het zeer moeilijk om één machine te gebruiken voor beide soorten producten.” “De machines zijn overigens zo ontwikkeld dat ze heel gemakkelijk te koppelen zijn aan machines van andere merken”, vervolgt Baalhuis. “Zodra het deeg is voorbereid, wordt het verder geleid naar een portioneermachine van Vemag Maschinenbau en een extrusiemachine (vormer) van DJM Food Processing. Wij zijn als SELO in staat om een gehele fabriek of productieruimte volledig geautomatiseerd of semiautomatisch in te richten. Seydelmann vormt de basis voor het mengen en cutten, maar voor de andere onderdelen van een productielijn kiezen we partners waar we van op aan kunnen. Voorkeurspartijen met een bewezen staat van dienst. Dat is bij The New Plant zeker het geval.” NEK UITSTEKEN VOOR DE KLANT SELO steekt, zo stelt Baalhuis, ook zijn nek uit om klanten te helpen. “Binnen SELO beschikken we over een eigen Technology Center, waar we allerlei verschillende machines hebben staan en we samen met voedingstechnologen recepturen kunnen testen met kleine hoeveelheden en uiteindelijk kunnen opschalen naar de gewenste capaciteit. Op dit moment zijn we eiwittesten aan het uitvoeren met plantaardige producten volgens een nieuw concept. Het is voor fabrikanten sowieso heel fijn dat we in ons eigen Technology Center in de praktijk producten of een lijn kunnen testen. Procesbegeleiding is namelijk het mooiste dat er is”, lacht hij. “Productiemedewerkers zijn ‘Operator Foodprocessing’ geworden. Samen met de klant werken we concepten uit, waarbij de efficiency zo hoog mogelijk is en de kans op fouten door het personeel geminimaliseerd wordt. Doordat het gehele proces geautomatiseerd wordt, is handmatig ingrijpen eigenlijk niet meer nodig is. Producten zijn zodoende consistent qua samenstelling, maar het verhoogt ook de voedselveiligheid en het hygiënisch werken. De operator krijgt stap-voor-stap op het scherm te zien wat hij of zij moet doen. De software wordt door SELO zelf geschreven en vanuit Hengelo kunnen we altijd live meekijken als er wat mis gaat of als de machine een foutmelding of een storing geeft (Remote Control).” “Samen met SELO gaan we kijken hoe we de capaciteit verder kunnen vergroten, want de vraag naar onze producten is groot. We maken hier porties gehakt, worstjes, burgers en gehaktballetjes. De machines van Selo en Seydelmann worden voor al deze producten ingezet”, vertelt Soetens. “De samenwerking tussen SELO, haar partners en The New Plant heeft ervoor gezorgd dat Beyond Meat in Zoeterwoude-Rijndijk over een moderne fabriek beschikt waar er ten opzichte van het bestaande proces in Amerika heel veel is geautomatiseerd.” Meer informatie: SELO Tel. +31 (0)541 582 000 info@selo.eu www.selo.com

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4