Meat&Co nr4-2021 Online

m e a t & c o n r 4 2 0 2 1 66 I n t e r v i e w ‘LEVERANCIERS KRIJGEN TOEGANG TOT DE LANDELIJKE VERSMARKT VANWEGE ONS DOORDACHTE LOGISTIEKE PROCES’ Nederland is een relatief klein land, maar te groot voor leveranciers die het hele land willen beleveren. Althans, dat was lang de gedachte, omdat een landelijke afzetmarkt te hoge kosten met zich zou meebrengen voor individuele producenten. “Als een leverancier in Den Haag vroeger incidenteel een bestelling kreeg uit Sittard, Hoogeveen en Nijmegen, dan ging-ie zitten rekenen hoe hij daar moest komen. Die logistieke puzzel is ook heel lastig te leggen, maar dankzij NextDeli hoeven leveranciers nooit meer individuele calculaties te maken”, verzekert Hansen. “Producenten leveren de klantspecifieke bestellingen af bij ons distributiecentrum (DC NextDeli) in Zoetermeer (one-stop-drop), terwijl de slager of versspeciaalzaak vijf keer per week bevoorraad wordt zonder daarvoor afleverkosten te betalen (one-shop-stop). De barrière van afstand wordt weggenomen, waardoor leveranciers een groter bereik hebben en slagers, traiteurs en andere versspeciaalzaken qua producten voortaan kunnen cherrypicken uit allerlei leveranciersassortimenten. De ritkosten worden door alle deelnemende leveranciers gedeeld. Een coöperatieve gedachte inderdaad, maar iedere producent wordt er vanwege de landelijke dekking, die hij heeft, beter van.” EIGEN ERVARINGEN Het idee om producenten samen te brengen op een nieuw online platform komt mede voort uit de ervaringen die Hansen zelf heeft gehad bij slagers toen hij vijftien jaar geleden een vleesfabriekje met luxe producten had. “Slagers verwezen we me altijd naar de groothandel, die op zijn beurt altijd wel een reden had om niet te kiezen voor mijn producten omdat ze al iets soortgelijks hadden. Via NextDeli wordt het hele aanbod van producenten bij elkaar gebracht. Slagerswinkels moeten zich onderscheiden en zijn op zoek naar de pareltjes uit de markt. Groothandels hebben echter hun vaste aanbod en weinig afwijkende producten. Dat komt omdat zij alles zelf op voorraad moeten houden. Wij maken de keten korter, waardoor een consument die op zoek is naar iets bijzonders, bij de slager terecht kan voor al het bijzonders dat een producent te bieden heeft. Voordeel is dat alle specialiteiten worden besteld zonder verplichtingen richting de toekomst. Op één adres en met één factuur, waar gewoon de prijs op staat van de verschillende producenten zelf, want wij brengen niets extra’s in rekening. Het verdienmodel van NextDeli zit ‘m namelijk in de vergoeding die leveranciers ons betalen om meer versspecialisten te kunnen beleveren en hun besparing op de logistieke kosten van de levering.” ‘NEXTDELI IS VOOR ONS EEN UITKOMST’ Meesterslager Arno de Best van Slagerij de Best in Nieuw-Bergen is erg blij met NextDeli. “Kalfsvlees is een specialistisch product dat ik doorgaans weinig verkoop en waarvoor ik in het verleden allerlei toeren moest uithalen om het in huis te halen”, haalt hij als voorbeeld aan. “Dat ging voorheen via een vleeswarengrossier, die een hoge prijs. Mijn kalfsvlees is nu afkomstig van HVO Meat. Dankzij NextDeli kan ik mijn speciale producten bij verschillende specialistische leveranciers bestellen voor wie een rit naar Nieuw-Bergen (Noord-Limburg) normaal gesproken niet interessant zou zijn geweest. Die logistieke barrière is dankzij NextDeli niet meer van toepassing. Bovendien betaal ik nu een goede prijs en heb ik de producten een dag later al in huis.” Meer informatie: NextDeli Tel. +31 (0)85-80 00088 | info@nextdeli.com www.nextdeli.com NEXTDELI BELEEFDE IN OKTOBER 2020 EEN SUCCESVOLLE MARKTLANCERING. HET ONLINE PLATFORM STELT LEVERANCIERS EN PRODUCENTEN VAN HALFFABRICATEN EN EINDPRODUCTEN IN DE MOGELIJKHEID OM RECHTSTREEKS ZAKEN TE DOEN MET SLAGERIJEN EN VERSSPECIAALZAKEN DIE OP ZOEK ZIJN NAAR KWALITEITS- EN/OF AFWIJKENDE VLEESPRODUCTEN, MAAR NIET ALTIJD GROTE HOEVEELHEDEN WILLEN AFNEMEN OF EEN AFNAMEVERPLICHTING WENSEN AAN TE GAAN. “ELKE PRODUCENT KRIJGT DANKZIJ NEXTDELI TOEGANG TOT DE LANDELIJKE MARKT, OMDAT HET LOGISTIEKE PROCES ZO IS INGERICHT DAT OOK VERSSPECIAALZAKEN AAN DE ANDERE KANT VAN HET LAND INEENS INTERESSANT WORDEN ALS KLANT”, VERTELT INITIATIEFNEMER BEN HANSEN VAN NEXTDELI. Ben Hansen

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4