Meat&co nr4 2022 Online

Me a t &c o n r 4 2 0 2 2 19 en desinfectiemiddel, terwijl de schoonmakers per uur worden betaald. Dit is altijd een spanningsveld, maar dankzij objectieve meetgegeven kun je gemakkelijker de dialoog aangaan, omdat je precies kunt laten zien dat de ene schoonmaker veel meer water verbruikt of langer aan het werk is in een ruimte dan zijn of haar collega’s.” De Valk vult aan: “Bij een klant in Duitsland, die een productiefaciliteit van 38 hectare heeft, hebben we onlangs 54 satellieten geplaatst. Dat komt overeen met 54 ruimtes. De mensen die er dagelijks mee werken zijn er uitermate tevreden over en ook de auditeur was erg enthousiast over ons ‘Logging op Satelliet’-systeem. Het is zodanig gebouwd dat je het dashboard kunt presenteren op een tablet of mobieltje en de gegevens heel gemakkelijk kunt verwerken in je kwaliteitssysteem of fabrieksmanagementsysteem. Je logt in (in de cloud) en vervolgens je eigen dashboards en analyses maken. Heel handig.” KRATCONTROLE Elpress is erg trots dat het erin geslaagd om een systeem te ontwikkelen waarmee het mogelijk is om visueel te controleren of een krat schoon en intact is. “Met ons nieuwe systeem kan met een snelheid van 1.500 kratten per uur visueel worden gecontroleerd of de kratten schoon en/of volledig intact zijn. Deze visuele inspectie geschiedt niet met sensoren, zoals bij veel andere aanbieders, maar met één of meerdere camera’s. Bedrijven beschikken tegenwoordig over geautomatiseerde systemen, met goede wassers en (ont)stapelaars. Toch wordt er hooguit steekproefsgewijs gecontroleerd of een krat ook écht goed schoon is en of er geen stickers of etiketten zijn achtergebleven. Dit systeem is met name bedoeld voor producenten in de vlees- en voedselverwerkende industrie, die soms wel zestien uur per dag kratten aan het verwerken zijn, omdat ze twee shifts draaien. Deze visuele inspectie is ook toe te passen op een enkelsporige of dubbelsporige transportband. En het grote voordeel is niet alleen dat het systeem flexibel is en hoge volumes aankan, maar ook dat het zelflerend is. Zo kan een afgekeurde krat worden ‘uitgeworpen’ of bijvoorbeeld de kettingsnelheid worden aangepast als er gedurende een bepaalde doorlooptijd geen afkeur is. Dan wordt het proces dus nog sneller doorlopen.” ‘VOELEN BEHOEFTE GOED AAN’ Elpress bewijst met deze innovaties dat het Boxmeerse bedrijf heel goed aanvoelt waaraan binnen de foodsector behoefte is. “Wij onderhouden altijd veel contact met de mensen uit de praktijk. Zij voorzien ons van waardevolle input, waarmee wij aan de slag kunnen. Ons doel is ervoor zorgen dat onze klanten zoveel mogelijk informatie uit een machine kunnen halen en dat de Internet of Things maximaal wordt ingezet om processen verder te optimaliseren en te automatiseren.” De Valk zegt tot slot: “Deze nieuwe ontwikkelingen zijn daar mooie voorbeelden van. Dergelijke innovaties komen meestal ook voort uit een klantspecifieke vraag. Vervolgens gaan wij aan de slag met een oplossing waarmee we vervolgens een gehele sector of zelfs meerdere branches kunnen helpen.” Meer informatie: Elpress Tel. +31 (0)485-51 69 69 | sales@elpress.com | www.elpress.com Eén van de nieuwe innovaties bij Elpress is de Hygienic Print, die alle informatie van een hygiënesluis monitort en draadloos meetbaar en aanpasbaar maakt Het hoofdkantoor van Elpress in Boxmeer.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4