Meat&co nr4 2022 Online

Me a t &c o n r 4 2 0 2 2 30 Sl i c i n g e n I n d u s t r i ë l e s n i j m a c h i n e s ‘DE TREIF STARTUP IS IDEAAL VOOR VLEESVERWERKERS DIE HUN SLICEPROCES VERDER WILLEN AUTOMATISEREN’ “Er werd hier in het verleden relatief veel handmatig gesneden”, verduidelijkt projectmanager Robert Jan Weel van Nice to Meat. “Wat voorheen door vier medewerkers werd gedaan, wordt dankzij de startUp nu machinaal uitgevoerd, waardoor we minder mensen nodig hebben voor het snijproces en onze medewerkers efficiënter kunnen inzetten. Als je handmatig moet snijden, kun je niet weglopen om de producten zelf te verpakken. Dat kan nu wel. We besparen dankzij de startUp op uren en dus op personeelskosten. De kwaliteit is veel constanter geworden.” ZIEN DOET OVERTUIGEN Tijdens een excursie naar de Treif-fabriek in Oberlahr (Duitsland) liet Braamhaar Nice to Meat-directeur Fred de Blanken kennismaken met de mogelijkheden van de startUp. Zien deed overtuigen, vertelt Braamhaar. “We hebben heel gericht gekeken naar de producten die Nice to Meat dagelijks snijdt. Zij zochten een slicer waarmee gesneden kon worden zonder te tempereren. De startUp beschikt over een door Treif zelf ontwikkeld Long Life nanoBlade, een mes dat tweemaal om z’n eigen as draait. Door die speciale techniek komt er minder weerstand op het product. Dit zorgt voor een veel constantere kwaliteit”, verduidelijkt Braamhaar. “De plakken zijn niet alleen veel mooier dan wanneer de vleeswaren met de hand worden gesneden, maar de startUp zorgt er – indien gewenst – ook nog eens voor dat de plakjes worden gestapeld. Hierdoor komt elk plakje één millimeter verder over het andere plakje te liggen, zodat elk plakje door de consument en eindgebruiker gemakkelijk te pakken is.” CONSTANTE KWALITEIT Weel is erg blij dat de kwaliteit voortaan altijd gelijk is. “De één drukt harder op een handmatige snijder dan een ander. Dat zorgt dus ook voor een verschil in dikte van de vleeswaren. Dankzij deze kleine slicers is de productie verder omhoog gegaan, en is de kwaliteit verbeterd en altijd constant. Bijkomend voordeel is dat we nu ook heel gemakkelijk van producten kunnen wisselen”, legt Weel uit. “Wij zijn gespecialiseerd rundvleesleverancier en onderscheiden ons mede door Wagyu rundvlees uit Japan en Australië. Daarnaast werken we veel met dry-aged producten. We beleveren veel hotelketens en tophoreca en die eisen altijd dezelfde kwaliteit. Daar heeft de slicer die we via Sismatec hebben gekocht enorm aan bijgedragen.” TOEN NICE TO MEAT ENKELE JAREN GELEDEN OP ZOEK GING NAAR EEN DUURZAME OPLOSSING VOOR HET SLICEN EN SNIJDEN VAN HAAR VLEESWAREN, WERD DE HORECASLAGERIJ UIT ALMERE DOOR SISMATEC GEWEZEN OP DE MOGELIJKHEDEN VAN DE DIVIDER STARTUP VAN TREIF. “DE STARTUP IS DE KLEINSTE INDUSTRIËLE SLICER BINNEN HET GAMMA VAN TREIF. IDEAAL VOOR VLEESVERWERKERS ZOALS NICE TO MEAT, DIE HUN SNIJPROCES DEELS WILLEN AUTOMATISEREN ZONDER IN TE BOETEN OP DE AMBACHTELIJKE UITSTRALING VAN HUN VLEESWAREN”, VERTELT ACCOUNTMANAGER MARTIN BRAAMHAAR VAN SISMATEC, DAT ONDER ANDERE TREIF VERTEGENWOORDIGT IN NEDERLAND.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4