Meat&co nr4 2022 Online

Me a t &c o n r 4 2 0 2 2 31 Met de startUp kan er economischer en kostenefficiënter gewerkt worden. Zij hoeven zelf geen druk meer uit te oefenen en het werkt ook nog eens een stuk sneller”, verduidelijkt Braamhaar. “Het is mijn taak om met klanten in gesprek te gaan en samen met hen toe te werken naar duurzame oplossingen. Wij gaan niet voor het zo veel mogelijk wegzetten van standaard machines, maar om maatwerk. Wat past bij de productie en waar is een bedrijf het beste mee af? Heel vaak bieden we klanten aan om een machine twee of drie weken te proberen. Als-ie dan onverhoopt toch niet helemaal doet wat ze hadden gehoopt, dan nemen we die terug en kijken welke oplossing dan geschikter is.” De startUp kan tot 900 plakjes of reepjes per minuut snijden in een dikte die uiteenloopt van 0,5 tot 40 millimeter. De snijkamer varieert van 280 bij 160 millimeter. De maximale stapelhoogte is 50 millimeter. “Bij Nice to Meat is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat alles vers gesneden kan worden. Zij gebruiken ‘m veel voor het snijden van rosbief en tosti- en schouderham. Op het gebied van het slicen van verse vleeswaren is Treif één van de absolute marktleiders”, zegt Braamhaar. COMPACT, ERGONOMISCH EN HYGIËNISCH De machine neemt slechts 1,8 vierkante meter in beslag en weegt maar 560 kilo. “Treif wilde bewust een kleinere slicer ontwikkelen die gemakkelijk te verplaatsen is (met wieltjes) en die nauwelijks ruimte inneemt als-ie wel op een vaste plek komt te staan.” Wat volgens Braamhaar bijdraagt aan de goede resultaten met de startUp is dat de techniek in deze slicer dezelfde is als in de zwaardere snijmachines van Treif, die niet standalone maar in-line worden geplaatst. “Dezelfde techniek betekent dezelfde kwaliteit en dezelfde programma’s als bij de grote industriële machines, die de gehele dag aan het draaien zijn. Ronde hammen, gekalibreerde vleesproducten, maar ook rollades: alles is te snijden met een veel hoger rendement dan wanneer je het handmatig snijdt. Je stelt zelf de diktes in van de plakken en de manier waarop je ze afgelegd wenst te hebben. De startUp biedt de mogelijkheid om 100 programma's in te stellen." Bijkomend voordeel is dat de messen zelf geslepen kunnen worden. “We leveren de machine met messen, die zelf geslepen kunnen worden. Je kunt er niks fout aan doen. Wij garanderen ook een aantal kilo’s per mes. Dat komt omdat Treif alle messen zelf maakt”, weet Braamhaar. Weel vult aan: “Er is een vast clubje mensen dat met deze machine werkt. Het is eenvoudig te leren, want de startUp is heel gebruiksvriendelijk. We werken met een vast protocol qua volgorde van te snijden producten, maar een productwissel is heel gemakkelijk en ook het schoonmaken is zeer eenvoudig, want alle onderdelen blijven tijdens het reinigen aan de machine vast zitten. Er zijn ook geen rechte hoeken en alles is van roestvrijstaal. Er is dus geen risico dat er ergens water blijft liggen. Wat onze mensen ook fijn vinden, is de werkhoogte. Altijd op het eigen werkniveau en dus heel ergonomisch.” EIGEN SPECIALISTEN En mocht er eens iets zijn, stelt Braamhaar, dan is een oplossing zo bedacht. “We hebben per merk onze eigen specialisten en monteurs, die ook de installatie en uitleg van elke machine verzorgen. Meestal verzorgen we een training en na twee weken, als iedereen er mee gewerkt heeft, komen we nog een keertje terug voor een bijscholing of om uit te leggen wat er nog meer gedaan kan worden met een machine. Aftersales vinden wij sowieso heel belangrijk, want Sismatec heeft als doel om voedingsmiddelenfabrikanten te helpen met hun proces. Dozen schuiven, is niet wat ons motiveert of beweegt. Wij zijn een echt relatiebedrijf waarop vleesverwerkers en voedingsmiddelenfabrikanten kunnen bouwen”, onderstreept Braamhaar tot slot. “Zowel vóór als de na de aankoop van een nieuwe machine.” Meer informatie: Sismatec Tel. +31 (0)6-3037 6016 (Martin Braamhaar) m.braamhaar@sismatec.nl | www.sismatec.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4