Meat&co nr4 2022 Online

Me a t &c o n r 4 2 0 2 2 40 Sl i c i n g e n I n d u s t r i ë l e s n i j m a c h i n e s ‘WIJ STREVEN MET BETTCHER NAAR EEN HEERSCHAP OP DE NEDERLANDSE MARKT’ STEEDS MEER NEDERLANDSE SLACHTHUIZEN EN VLEESVERWERKENDE BEDRIJVEN KIEZEN VOOR DE TRIMMERS VAN BETTCHER. SINDS HET AMERIKAANSE MERK ANDERHALF JAAR GELEDEN IS AFGESTAPT VAN EEN DEALERNETWERK EN HET DE VERKOOP IN ONS LAND ZELF IN DE HAND HEEFT GENOMEN, IS EEN FORSE GROEI WAARNEEMBAAR. “SINDS 2020 IS HET AANTAL BETTCHER-TRIMMERS DAT IN NEDERLAND WORDT GEBRUIKT RUIM VERZESVOUDIGD. HET BELANGRIJKSTE DOEL IS OM NU HET HEERSCHAP TE KRIJGEN OP DE NEDERLANDSE MARKT”, VERTELT SENIOR CUSTOMER ADVISOR HERALD SIEMERINK VAN BETTCHER. Veel slachthuizen in Duitsland werken al jaren met de trimmers van Bettcher, dat steeds meer terrein begint te winnen aan deze kant van de grens. “De naamsbekendheid was er altijd al, maar voorheen werd vaak voor andere merken gekozen. Die zijn qua aanschaf wat goedkoper, maar niet duurzamer en ze gaan ook veel minder lang mee dan de trimmers van Bettcher. Vleesverwerkers die inmiddels zijn overgestapt, ervaren nu de verschillen. Qua kwaliteit, maar zeker ook qua levensduur”, legt Siemerink uit. “Vion, Van Drie Group, PALI en Westfort werken met onze trimmers. Het productieproces en dus ook het snijproces wordt overal geautomatiseerd, want vakmensen zijn bijna niet meer te vinden. Dankzij onze trimmers kan ook minder goed getraind personeel er gemakkelijk mee uit de voeten.” TECHNISCHE ACHTERGROND Siemerink beschikt over ruim dertig jaar ervaring binnen de vleesverwerkende industrie (23 jaar bij Nawi Slachthuismontage/Frontmatec en zeven jaar bij de runderslachterij van Tönnies in Duitsland) en heeft zodoende andere gesprekken met potentiële klanten dan veel andere verkopers van trimmers en snijmachines. “Als je de taal van de werkvloer spreekt, kijk je anders naar bepaalde zaken. Veel meer oplossingsgericht. Ik kijk echt per product wat nodig is. Natuurlijk ook op het gebied van techniek. Hoe ga je met de trimmers om en wat kun je doen om ze langer mee te laten gaan? Daar kijk ik als professional anders tegenaan dan bijvoorbeeld een slager, die puur en alleen kijkt naar de productie”, verduidelijkt Siemerink, die verantwoordelijk is voor de verkoop van Bettcher in Nederland en een deel van Noordrijn-Westfalen. “Wij onderscheiden ons van concurrerende merken door een langere levensduur van de messen, minder slijtage, trillingsvrije apparaten en nagenoeg geen onderhoud. Hierdoor zijn we wat duurder dan concurrerende merken, maar de kwaliteit betaalt zichzelf altijd terug. Als je vaker meer nieuwe trimmers nodig hebt, ben je op termijn natuurlijk nooit goedkoper uit”, weet Siemerink. “Bestellingen worden vaak rechtstreeks vanuit Amerika naar onze klanten gestuurd. Doorgaans geldt: wie vóór 15.00 uur besteld, heeft de trimmers binnen 48 uur in huis.” TRIMMERS VERDER VERBETERD Bettcher greep de recente IFFA-vakbeurs in Frankfurt aan om nieuwe trimmers (Quantum Flex X1000) te introduceren. Deze trimmers zijn 15 procent lichter dan de vorige modellen, extra trillingsarm, ergonomisch gevormd en ze liggen goed in de hand. “Ze kunnen aan elke medewerker individueel worden aangepast, bijvoorbeeld door verschillende maten van de handgreep, van de

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4