Meat&co nr5 online

m e a t & c o n r 5 2 0 1 8 30 In de media is met regelmaat te lezen dat bij aanbestedingen budgetten ruimschoots worden overschreden. Dit heeft te maken met een gebrek aan onderlinge afstemming in het voortraject, waardoor meerwerk en strijd onvermijdelijk is. Aan de Stegge Twello is vanaf de eerste ideeën betrokken bij huisvestingsvragen voor ondernemers. Op deze manier wordt vroegtijdig het volledige plan optimaal in beeld gebracht en concreet gemaakt. Middels een zelf ontwikkelde tool wordt een compleet PvE samengesteld. En door in het voortraject alle specialismen binnen het bouwtraject samen te brengen van opdrachtgever tot architect, installateur, constructeur en bouwbedrijf is optimale onderlinge afstemming mogelijk en krijgt de ondernemer vooraf duidelijkheid over planning en budget. “Integrale samenwerking is de kracht van bouwen in de voedingsindustrie. Daarmee garanderen wij een lagere kostprijs zonder meerwerk, een kortere bouwtijd en de beste kwaliteit”, aldus Bas te Riele, foodspecialist bij Aan de Stegge Twello. “Wanneer je als bouwer veel in de voedingssector doet, weet je hoe het juist wel en niet moet. Onze pragmatisch aanpak voorkomt faalkosten die de klant anders zou betalen. Integraal samenwerken is dus goedkoper.” HET PRODUCTIEPROCES IS LEIDEND Aan de Stegge Twello bouwt het bedrijfspand om het productieproces van ondernemers heen. Door zich te verdiepen in het bedrijfsproces ontwikkelt Aan de Stegge Twello optimale huisvesting op maat, rekening houdend met efficiency, alle geldende regelgeving en voorbereid op ontwikkelingen in de toekomst. “Op deze manier garanderen wij een gebouw waarin de ondernemer zijn gedroomde efficiënte productieproces kan doorvoeren”, aldus Bas te Riele. In geval van verbouw of uitbreiding is het door de geïntegreerde aanpak vaak mogelijk de productiestromen tijdens de bouw door te laten lopen en mee te nemen in de planning. SUCCESVOL SAMENWERKEN Onlangs heeft Aan de Stegge Twello succesvol een aantal gebouwen in de vleessector opgeleverd. Voor vleesverwerker Ameco werd in vier maanden tijd een gebouw ontwikkeld. Bas te Riele vertelt over Ameco. “Eind augustus 2016 maakten we kennis met Ameco. Concrete plannen voor bestaande bouw hadden ‘Integraal samenwerken IS ONZE KRACHT’ B o u w e n CAPACITEITSPROBLEMATIEK, EEN VER- OUDERD PAND, EEN INEFFICIËNTE LOGISTIEK EN EEN NIET-OPTIMALE HYGIËNE. VOOR VEEL BEDRIJVEN IN DE VLEESSECTOR IS DIT AANLEIDING TOT NIEUWBOUW OF VERBOUW. MAAR WAAR BEGIN JE ALS ONDERNEMER INDIEN JE DEZE STAP OVERWEEGT? HOE PAK JE BOUWEN IN DE VOEDINGSINDUSTRIE AAN, REKENING HOUDEND MET ALLE GELDENDE HACCP, BRC, IFS EN VEILIGHEIDSEISEN? EN HOE ZORG JE DAT JE BOUWPLANNEN WORDEN GEREALISEERD BINNEN DE GESTELDE TIJD EN BUDGET? ‘Wanneer je als bouwer veel in de voedingssector doet, weet je hoe het juist wel en niet moet.’ (foto’s: Harry Noback Architectuurfotografie)

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4