Meat&co nr5 online

m e a t & c o n r 5 2 0 1 8 50 K o r t n i e u w s Voor de geurbestrijding van een grote variatie aan bak- en braadprocessen in de foodindustrie, is de compacte FPC Clean Air ACT ontwikkeld. Deze compacte gaswasser combineert een bronafzuiging met een reinigingssysteem voor procesdampen en slaagt erin de geuremissie met 65 tot 70 procent te reduceren. Geurdragende vetdeeltjes worden afgebroken en het afvalwater is biologisch afbreekbaar. De Clean Air Act is onder meer geschikt voor braadovens, grillunits en rookkasten. De FPC Clean Air Optimizer AC is een filter gebaseerd op actieve kool, een ongevaarlijk koolstofhoudend product dat zorgt van adsorptie: het vasthouden van moleculen van een vloeistof of gas in een oppervlakte van een vaste stof. Een combinatie van deze filter met de Clean Air ACT is perfect voor het afzuigen, verwerken en schoonmaken van rookgassen (reductie geuremissie van 90 tot 100%). De FPC Clean Air Optimizer ES verwijdert organisch materiaal en koolstof- en/ of waterstofbruggen op een milieuvriendelijke en energie-efficiënte manier. Met behulp van plasmatechniek (koud plasma) wordt luchtverontreiniging aangepast. Schadelijke stoffen vallen uiteen in basisbestanddelen zoals CO2 en water(damp). Door de drie machines te combineren, kan de geuremissie met meer dan 98% worden verminderd. Meer informatie: Zentjes Food Tel. +31 (0)495-562079 | www.zentjesfood.com AAN DE SLAG MET LUCHTREINIGING ZENTJES FOOD IS AL MEER DAN DERTIG JAAR GESPECIALISEERD IN MACHINES VOOR LUCHTREINIGING BINNEN DE FOODINDUSTRIE, WAARONDER DE VLEESSECTOR. DAARNAAST VERTEGENWOORDIGT HET BEDRIJF VAN TJEU ZENTJES OP EXCLUSIEVE BASIS EEN AANTAL FIRMA’S BINNEN DE BENELUX, ZOALS FOOD PROCESSING CONCEPTS (FPC). VAN DIE FIRMA PRESENTEERT ZENTJES EEN DRIETAL MACHINES VOOR GEURBESTRIJDING EN HET FILTEREN VAN ROOKGASSEN EN SCHADELIJKE STOFFEN. “We zien al enige jaren een trend naar verduurzaming en eiwittransitie”, verduidelijkt Schippers. “Daarom dit keer de focus op een oude bekende, de voorloper van de duurzame product-applicaties van (rest-)eiwitten: de worst. Worst wordt door velen over de gehele wereld gewaardeerd en geconsumeerd. Met de transitie naar meer plantaardige producten, verduurzaming, hybride en vermindering van de vleesconsumptie, kunnen we veel leren van de traditionele, de moderne en toekomstige worsttechnologie.” GASTSPREKERS Voor het ‘Worst’ Seminar zijn inmiddels de eerste gastsprekers vastgelegd die de ‘worst’ vanuit alle richtingen kunnen belichten. Ir. Peter Visser (DGA PV-Industries) geeft een historisch overzicht van de co-extrusie-technologie. Joost de Mooij (Sales & Application Manager Meat & Food Cultures) gaat dieper in op de achtergronden en toepassingen van starter-cultures in de worstmakerij. Meattech is momenteel nog bezig met het vastleggen van andere gastsprekers die deelnemers aan dit seminar meenemen in de moderne en de toekomstige worsttechnologie. MEATTECH TECHNOLOGISCH PLATFORM HOUDT OP DONDERDAG 8 NOVEMBER IN HOUTEN EEN ZOGEHETEN ‘WORST’ SEMINAR. “NA ONZE EERSTE OPEN SEMINAR EN DE DIVERSE POSITIEVE REACTIES GAAN WE DIT JAAR TERUG NAAR DE AMBACHT: WORSTEN MAKEN”, ALDUS PHILIP SCHIPPERS VAN HET ORGANISERENDE MEATTECH. ONDER BEGELEIDING VAN DE VASTE DAGVOORZITTER CLYDE DON WORDEN ALLE FACETTEN EN TECHNOLOGISCHE ONDERDELEN VAN HET WORST MAKEN BEHANDELD. ‘WORST’ SEMINA R : 8 NOVEMBER IN HOUTEN Het ‘Worst’ Seminar is donderdag 8 november bij SVO vakopleiding food in Houten. Meer informatie of aanmelden via info@meattech.nl . Niet-leden betalen 108 euro (excl. BTW)

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4