Meat&Co nr5 online editie

m e a t & c o n r 5 2 0 1 9 17 Bij af en toe voorkomende afwijkende diktes (doorgaans te dun), die niet binnen het gewenste patroon vallen, wordt er niets gesneden en lopen die filets door de machine heen. Filets voorkalibreren op diktes is in principe niet noodzakelijk en handmatige proces- bijsturing is niet nodig. De KSL-DV uitvoering kent een vernieuwd product-conveyorsysteem waarbij de snijkwaliteit van de slices een maximaal haalbaar ‘productuiterlijk’ waarborgen. MODULAIRE OPZET Het filet-snijproces met een KSL-DV laat zich eenvoudig combineren met het 3S Shingling-systeem van Grasselli, waarbij slices dakpansgewijs worden gepositioneerd. Een tussenliggende, minimaal bezette inspectieband en een zogeheten ATF-unit, waarbij automatisch consumer-trays gevuld worden met filets, zorgen voor een hoge verwerkingssnelheid en dus een hoge efficiency op de productielijn. Een gecombineerde opzet van een slice-, Shingling-systeem, inspectieband en tray-feeder-systeem is dusdanig modulair van opzet dat er een samenhangende connectie is met onderliggende software, hardware en proces-sturing. Snelheden van de respectievelijke units worden gekoppeld aan snelheden van onderliggende lijnen. Tevens zijn de productie, orderplanning en het verloop daarvan ‘live’ via de beeldschermen te volgen en logischerwijs ook aan te passen. FURTHER PROCESSING Integraal op het terrein van Further Processing leverde Grasselli al grote series zowel verticaal als horizontaal werkende slicers. Deze NSA-Cross Cut slicers worden bijvoorbeeld in-line opgesteld achter een band-fryer. De warme producten worden vervolgens in een doorlopend proces zowel verticaal als horizontaal gesneden in driedimensionale (3D) cubes, van vooraf ingestelde afmetingen. Uiteraard is dit snijproces ook uit te voeren met verse filet-delen. Ook meer variabele en ambachtelijk afmetingen zijn automatisch te realiseren op dit systeem. De te verwerken processen zijn uiteenlopend. Denk aan kipproducten, maar ook verse tofu-blokjes zijn prima te produceren. HOOGWAARDIG POSITIONEREN Hoogwaardig portioneren met bijzonder hoge constante gewichts- nauwkeurigheid is wat de CWS Slicers van Grasselli bieden, uiteraard in combinatie met een uitzonderlijk fraai snijpatroon met een hoge productiesnelheid (maximaal 10.500 slices per uur uur). Of een slice nu 30 gram is, of bijvoorbeeld 200 gram, het onderlinge gewichtsverschil is doorgaans niet meer dan circa twee gram. De installatie is eenvoudig qua proces-bediening dankzij een goed toegankelijk touchscreen. Een ruime variëteit van gebruiksvriendelijke slice-programma’s is beschikbaar in de keuzemenu’s. Uiteraard beschikt het systeem standaard over de doorgaans wenselijke ‘no waste cutting’-optie, waarbij er geen géén snijverliezen ontstaan. De werkomstandigheden voor de operator zijn als optimaal ergonomisch te omschrijven. Bovendien is het gehele systeem efficiënt en praktisch ontworpen. Dit is een groot voordeel bij de dagelijkse reinigingsprocedures. De CWS portioneersystemen zijn leverbaar als Model CWS 300, met een laadkamer van L-300 mm, en als Model CWS 700, met een laadkamer van L-700 mm. Afhankelijk van de productomvang is het zelfs mogelijk om de portioneersystemen met zogeheten dubbele laadkamers uit te voeren, waarbij de output van elk product nog eens aanzienlijk groeit. Meer informatie: INFOOD Industrial Food Equipment, Tel. +31 (0)341-460 828 , info@infood-benelux.com www.infood-benelux.com ▲ Het filet-snijproces met een KSL-DV laat zich eenvoudig combineren met het 3S Shingling- systeem van Grasselli en een zogeheten ATF-unit, waarbij automatisch consumer-trays gevuld worden met filets.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4