Meat&Co nr5 online editie

m e a t & c o n r 5 2 0 1 9 22 C o v e r s t o r y : S I C K Om de veiligheid van producten en processen continu en langdurig te garanderen, moet niet alleen aan de eisen op het gebied van chemische en thermische bestendigheid, waterdichtheid en een robuust ontwerp worden voldaan, maar ook aan de hygiënestandaarden van de vleesverwerkende- en/of voedingsmiddelenindustrie. Al deze eisen zijn met elkaar verbonden als een ketting, waarbij de zwakste schakel de geschiktheid van een sensor of systeem voor hygiënische toepassingen bepaalt. “SICK maakt al zeventig jaar sensoren, dus we weten als geen ander wat wél werkt en wat niet. Machinebouwers zijn onze grootste afnemers, maar we leveren ook rechtstreeks aan slachterijen en voedselverwerkers”, vertelt Van Binsbergen. “We ontwikkelen en maken ook sensoren voor de farmaceutische industrie, maar onze focus ligt op de voedings- en genotsmiddelen, waarbij er qua toepassingen onderscheid wordt gemaakt tussen natte en droge producten.” HYGIËNE, VOEDSELVEILIGHEID, TRACEERBAAR- HEID… BEGRIPPEN DIE BINNEN DE VLEESINDU- STRIE EEN VANZELFSPREKENDHEID ZIJN. SICK BIEDT EEN RUIM ASSORTIMENT ROESTVAST- STALEN SENSOREN EN ACCESSOIRES DIE EEN PROCESZEKERHEID ZONDER ZWAKKE SCHAKELS GARANDEREN. DE HYGIËNISCHE OPLOSSINGEN VAN SICK WORDEN INGEZET VOOR FLEXIBELE AUTOMATISERING, BESCHERMING VAN MACHI- NES EN PROCESSEN EN VOOR ZOWEL KWALI- TEITSCONTROLE ALS IDENTIFICATIEDOELEINDEN. “ONZE TOEPASSINGEN LOPEN UITEEN, OMDAT VOOR SENSOREN DIE IN AANRAKING KOMEN MET HET PRODUCT ANDERE HYGIËNISCHE EISEN WORDEN GESTELD DAN VOOR DE DELEN IN DE PRODUCTIE WAAR GEEN SPRAKE IS VAN CON- TACT MET PRODUCTEN OF VOEDSEL”, ALDUS PRODUCT MANAGER ALWIN VAN BINSBERGEN VAN SICK NEDERLAND PROCESZEKERHEID ZONDER ZWAKKE SCHAKELS

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4