Meat&Co nr5 online editie

m e a t & c o n r 5 2 0 1 9 41 Voorheen hadden we 3000 m2 , tegenwoordig 10.000 m2 . Daardoor kunnen we verder groeien. Zo hebben we een nieuwe gehaktlijn toegevoegd, geautomatiseerde transportsystemen met kantelaars en we beschikken over onze eigen krattenwasserij. De slagers doen het echte slagerswerk”, vertelt Joop. De uitdaging zit hem volgens de directeur-eigenaar in het vinden van de juiste vakmensen. “Dat blijft zeker richting de toekomst een fikse uitdaging. Slagers worden immers grijzer. We hebben gelukkig goede contacten met de SVO. Tot op heden hebben we nog alleen Nederlandse slagers. Mede omdat het snijden van vlees specialistisch werk is.” Vanuit Vuren levert Slagerijen Kaldenberg aan verschillende soorten klanten. Daarbij wordt constant nagedacht over nieuwe concepten en producten die een bepaalde meerwaarde bieden. “Onze klanten variëren van de buurtsnackbar tot driesterrenrestaurant. We behalen 55% van onze omzet via onze bezorgkanalen en de andere 45% via de 39 vestigingen van Sligro in Nederland en België”, vertelt Piet. “Er werken hier ongeveer 300 medewerkers. Al het vlees komt binnen in Vuren en er zijn verschillende manieren om het te verwerken. Grote partijen verwerken we met slicers, maar de kleinere en speciale producten vergen nog steeds handwerk. In totaal verwerken we hier twee ton vlees per week.” De derde generatie Kaldenberg is al werkzaam in het bedrijf. “Wij hebben allebei twee zoons en een dochter, die allemaal hier werken. In de Familiestatuten staat beschreven hoe wij het willen zien. De één doet inkoop, de andere de sales en de ander is werkzaam als productiemanager. Vroeger was het soort verplichting om in het familiebedrijf te gaan werken. We hebben ze echter zelf de keuze gelaten, maar we zijn trots dat ze ervoor gekozen hebben om bij ons in het bedrijf te komen. Hun bedrijf. Samen met hen willen we Slagerijen Kaldenberg laten doorgroeien tot één van de grotere spelers in de foodmarkt in de Benelux. Zeker in België is de groeipotentie nog erg groot.” Meer informatie: Slagerijen Kaldenberg, Tel. +31 (0)418-581995 , www.kaldenberg.nl ▼ De industriële vleesverwerker uit Vuren is in handen van de tweede generatie Kaldenberg, de broers Piet en Joop.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4