Meat&Co nr5-2020 Online

m e a t & c o n r 5 2 0 2 0 18 S l i c i n g e n i n d u s t r i ë l e s n i j m a c h i n e s “Elke snijtoepassing heeft haar eigen obstakels. Bij de verwerking van vettiger vlees heeft het product de neiging tot uitsmeren. Het snijden van vierkante blokjes van dergelijke vleeswaren en het voorkomen van het uitsmeren van zacht vlees, is juist waar de Affinity in uitblinkt. Vetrijke producten profiteren echt van het gebruik van deze blokjessnijder”, legt Van Buynder uit. Naast de verwerkte ‘chubs’, worden ook peperoni, salami en bevroren-getemperd vlees, zoals spek, met de Affinity accuraat verkleind tot blokjes, reepjes of granulaat. Het nauwkeurig snijden van de blokjessnijder voor zware snijtoepassingen vertaalt zich in kostenbesparingen door een groter bruikbaar product met minder afval.” De nieuwste ontwikkelingen zijn optionele gereedschappen voor populaire producten zoals pulled pork. ‘De Affinity IS EEN ROBUUSTE BLOKJESSNIJDER DIE DE VAAK VOORKOMENDE UITDAGINGEN BIJ HET SNIJDEN VAN VLEES OVERWINT' HET AMERIKAANSE URSCHEL IS WERELDLEIDER OP HET GEBIED VAN INDUSTRIËLE SNIJMACHINES. EÉN VAN DE MACHINES WAARMEE URSCHEL ZICH WEET TE ONDERSCHEIDEN IS DE AFFINITY ® DICER, EEN ROBUUSTE BLOKJESSNIJDER DIE AANVANKELIJK WERD ONTWORPEN VOOR GEBRUIK IN DE KAASINDUSTRIE, MAAR DIE AL SNEL WERD DOORONTWIKKELD OM TE KUNNEN VOLDOEN AAN DE EISEN VAN DE VLEESVERWERKENDE INDUSTRIE. “DE AFFINITY KAN SPECIFIEKE EIGENSCHAPPEN OVERWINNEN DIE VAAK VOORKOMEN BIJ HET SNIJDEN VAN VLEES. VEELVOORKOMENDE UITDAGINGEN LOPEN UITEEN VAN HARDE, COMPACTE PRODUCTEN, ZOALS BEVROREN- GETEMPERDE SPEKBLOKJES TOT ZACHTE VOORGEVORMDE, VERWERKTE VLEESPRODUCTEN, ZOALS HAM OF GEHAKTBROOD”, VERTELT SALES MANAGER LUC VAN BUYNDER

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4