Meat&Co nr5-2020 Online

m e a t & c o n r 5 2 0 2 0 25 S l i c i n g e n i n d u s t r i ë l e s n i j m a c h i n e s NAARMATE HET GEWICHT VAN KIPPEN TOENEEMT, WORDEN DE STUKKEN DIE ERUIT WORDEN GESNEDEN OOK GROTER. DERGELIJKE DELEN MOETEN IN NAUWKEURIG GEKALIBREERDE PORTIES WORDEN GESNEDEN. OP VEEL MARKTEN WORDT ARBEID SCHAARS EN DUURDER, WAARDOOR AUTOMATISERING WORDT GESTIMULEERD. CONSUMENTEN ZIJN DAARENTEGEN OP ZOEK NAAR EEN STEEDS BREDER ASSORTIMENT VAN SMAKELIJKE, GEMAKKELIJK TE BEREIDEN PRODUCTEN MET TOEGEVOEGDE WAARDE. MAREL SPEELT DAAR OP MET NIEUWE ONTWIKKELINGEN OP HET GEBIED VAN PORTIONEREN. In de eerste plaats willen producenten inspelen op de klantvraag door de meest aantrekkelijke producten te creëren. De presentatie moet natuurlijk zijn met een schuine natuurlijke snit. Geportioneerde producten zoals filets, tenders, reepjes, blokjes en popcorn moeten netjes worden bijgesneden en moeten er goed uitzien in een bakje of op een bord. Alle producten moeten geschikt zijn voor verkoop in de supermarkt, detailhandel, restaurants en fastfoodrestaurants. Ze moeten ook geschikt zijn voor gebruik in verder verwerkte producten. VOEDSELVEILIGHEID Tegenwoordig is voedselveiligheid een grote zorg voor pluimveeverwerkers. Gefileerde en geportioneerde producten moeten volledig botvrij zijn. De SensorX van Marel is één van de meest betrouwbare oplossingen om dit te garanderen. Producenten hebben ook te maken met een tekort aan arbeidskrachten om de verschillende taken uit te voeren. Voor een efficiënter en productiever proces moeten de snij-, en portioneringsbewerkingen zowel sneller als met een hoge mate van automatisering worden uitgevoerd. MAREL CREËERT WIN-WIN: MEER PRODUCTVARIATIE, VERWAARDING VAN AFSNIJDSELS EN MINDER ARBEID MINIMALE GIVEAWAY De verwerkingscapaciteiten nemen toe en producten moeten vaak op een vast gewicht en / of vaste vorm worden gesneden. Om een winstgevend proces te behouden, moet elke automatische apparatuur zijn werk uiterst nauwkeurig doen, zodat de behoefte aan handmatig bijsnijden en eventuele giveaway tot een absoluut minimum worden beperkt. WIN-WIN Marels nieuwste ontwikkelingen op het gebied van portioneren zijn de Automated Nugget Line, ‘Robot with a Knife’ en I-Cut 122 TrimSort. Met behulp van deze Marel-apparatuur kunnen pluimveeverwerkers hun klanten voorzien van een steeds breder scala aan aantrekkelijke premiumproducten, nauwkeurig geproduceerd met een vast gewicht en een vaste vorm. De mogelijkheid om snijresten van deze producten automatisch te verwerken in andere producten met toegevoegde waarde zorgt er bovendien voor dat verlies tot een absoluut minimum beperkt wordt. Verwerkers zullen ook in staat zijn om de doorvoer te verhogen en arbeid te verminderen, een echte win-win situatie. Meer informatie: Marel Further Processing Tel. +31 (0)485-586 111 | marel.com

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4