Meat&co Nr5-2021 Online

m e a t & c o N R 5 2 0 2 1 23 over verschillende mallen, afhankelijk van de breedte (930, 1.300 en 1.800 millimeter) van de producten. Hybrid betekent bij Pujolàs dat je alle mogelijke laadopties tot je beschikking hebt om mee te werken.” Zuidhoek geeft aan dat hij erg te spreken is over de samenwerking met FoodLine System. “Geen enkele vraag is te veel. De machine draait hier gemiddeld zes uur per dag, tussen 7.00 en 16.30 uur en de machine doet wat- ie moet doen. Laatst merkten we dat verschillende medewerkers hun eigen aanpassingen aan programma`s maken , waarna we besloten hebben om een nieuw password in te voeren en het aantal programma’s drastisch terug te brengen. De machine kent nu een operatormodus en servicemodus.” Derksen: “Vanuit Spanje werd ingelogd in de machine in Opmeer en het password aangepast en het aantal programma’s aangepast aan het dagelijkse gebruik. Sowieso is Pujolàs een van de meest meedenkende en flexibele leveranciers die we in ons merkengamma hebben.” EN VERDER… FoodLine System is behalve van Pujolàs en Poly-clip System leverancier van de merken Buhmann (verpakkingsmachines), Giecon (ontclipma- chines), Walroder Casing, Viskase en Darmex Casing (worstdarmen), Günther Maschinenbau (injectors, mengers en tumblers), Coveris (folies), Mylab (productcontrole), Autotherm (roken, koken en bakken), Detectronic (metaaldetectoren) en Promar PPH (pekels voor injecteren en tumblen, kruiden, extracten en specerijen). “WE HEBBEN BEWUST GEKOZEN VOOR EEN VOLAUTOMATISCHE MACHINE, MET EEN AUTOMATISCHE AANVOER. DIT HEEFT GELEID TOT EEN HOGERE OUTPUT PER UUR EN MINDER MENSEN AAN DE LIJN” VERSCHILLENDE UITVOERINGEN De Lapeg wordt geleverd met verschillende aanvoersystemen: een carrousel, een opvoerband en een handinvoer-cassette. “De carrousel gebruik je om de ham of het vleesdeel erin te leggen. De opvoerband is vooral bedoeld voor ronde lange delen, waarvan het niet uitmaakt hoe ze in de mal komen en de cassette zet je erop als je de grote stukken vlees handmatig en per deel door de machine wilt laten gaan. Welk aanvoersysteem het beste is, is afhankelijk van je product en de gewenste tonnage. Je stuurt als operator op de output van het product”, verduidelijkt Anholts. Ook het omwisselen en reinigen gaat vlotjes, stelt Zuidhoek. “Bij elke wissel (van de pijp) moet je reinigen. Dat duurt ongeveer een kwartier. We plannen zeer precies, zodat de machine zo effectief mogelijk kan worden gebruikt.” Dat is ook wat FoodLine System beoogt met een samenwerking, benadrukt Anholts. “We verkopen machines die foodproducenten nodig hebben en niet wat wij kwijt willen. De merken die we hebben, zijn continu aan het ontwikkelen en alle noviteiten presenteren wij vervolgens bij onze klanten, die ook op zoek zijn naar nieuwe oplossingen om hun productassortiment te verbeteren of uit te breiden.” Zuidhoek knikt. “Wij willen een hoogwaardige service geven, dus dat verwachten wij ook van onze eigen leveranciers.” ALTIJD MAATWERK Derksen geeft aan dat de keuze voor de juiste Lapeg altijd in afstemming met de klant wordt gemaakt. “Bij een vleesverwerker in Tilburg hebben we laatst de XXL-uitvoering geplaatst. Dat paste het beste bij het soort producten, de gewenste capaciteit en de gemakkelijkheid van de verwerking. Als we twijfelen, gaan we met onze klanten naar Spanje om te testen of gaan we kijken bij een klant die al werkt met onze machine en die het geen probleem vindt als een andere vleesverwerker over de vloer komt. Onze kleinste machines draaien bij verwerkers uit het middensegment en de grotere slagerijen. Daar komt meer handwerk bij kijken dan bij de grote lijnen, die volautomatisch draaien.” Meer informatie: Voor Nederland: Voor België: FoodLine System BV SysmaTec bvba Tel.: +31 (0) 36-535 9420 Tel. +32 (0)14-408520 info@foodlinesystem.nl info@sysmatec.be www.foodlinesystem.nl www.sysmatec.be Ruud Zuidhoek en Pascal Derksen

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4