Meat&co Nr5-2021 Online

m e a t & c o N R 5 2 0 2 1 27 s l i c i n g e n i n d u s t r i ë l e s n i j m a c h i n e s ‘WE PROBEREN ALTIJD TE BEGRIJPEN WAT KLANTEN NODIG HEBBEN OM OPTIMAAL TE KUNNEN PRODUCEREN’ WEBER MASCHINENBAU BESTAAT VEERTIG JAAR. EEN MIJLPAAL WAAR DE DUITSE MACHINEFABRIKANT DOOR TOEDOEN VAN CORONA EN HET ONTBREKEN VAN BEURZEN MINDER NADRUKKELIJK BIJ STILSTAAT DAN HET WELLICHT HAD GEWILD. DAT IS JAMMER, WANT HET BEDRIJF IS VOLOP IN ONTWIKKELING. OMDAT VAKTIJDSCHRIFT MEAT & CO HET JUBILEUM NIET HELEMAAL ONVERMELD WIL LATEN PASSEREN, TROK DE REDACTIE VORIGE MAAND NAAR BREIDENBACH VOOR EEN INTERVIEW MET CEO TOBIAS WEBER, DIE SINDS 2009 IN HET BEDRIJF ACTIEF IS EN IN 2018 HET STOKJE OVERNAM VAN ZIJN VADER EN OPRICHTER GÜNTHER WEBER. “WIJ ZIJN ALTIJD BEZIG MET PROBEREN TE BEGRIJPEN WAT KLANTEN NODIG HEBBEN OM OPTIMAAL TE KUNNEN PRODUCEREN. DAT TEKENT OOK DE ONTWIKKELING DIE WEBER HEEFT DOORGEMAAKT IN DE AFGELOPEN VEERTIG JAAR. WE WAREN VROEGER EEN MACHINEBOUWER. NU ZIJN WE VOORAL EEN LEVERANCIER VAN OPLOSSINGEN.” Breidenbach is eigenlijk niet meer dan een stip op de kaart, een plek waar het snelverkeer op de provinciale weg tussen Dillenburg en Frankenberg kort op de rem moet voordat de contouren van de kerk al snel niet meer zichtbaar zijn in de achteruitkijkspiegel. Aan de voet van één van de vele bosheuvels in dit deel van Hinterland, komt het enige omgevingsgeluid van vrachtwagens die af en aan rijden. Het grasland tegenover het toch al immense bedrijfspand van Weber wordt namelijk geëgaliseerd en klaargemaakt voor uitbreiding. “De afgelopen veertig jaar is Weber flink gegroeid. Niet door overnames van bedrijven, maar door een organische groei, te danken aan het gegeven dat we ons altijd zijn blijven focussen op de zaken waar we goed in zijn: het verwerken, snijden en verpakken van vlees en vleeswaren, kaas en aanverwante voedingsmiddelen. In september hadden we al een ordergroei van 25% doorgemaakt ten opzichte van vorig jaar. Om die groei bij te kunnen benen, breiden we uit. Zodoende dat we de grond tegenover ons huidige pand nu klaarmaken voor nieuwe bedrijfshallen”, vertelt Weber. Vol trots gaat Tobias Weber me voor in één van de nieuwste hallen in Breidenbach, waar het Innovation Lab is ingericht met als doel om medewerkers nieuwe oplossingen en technieken te ontwikkelen en uit te Tobias en Günther Weber lees verder op de volgende pagina ▶

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4