Meat&co Nr5-2021 Online

m e a t & c o n r 5 2 0 2 1 35 Het 75-jarig bestaan werd onlangs op gepaste wijze gevierd. “Het bedrijf is opgericht op 1 oktober 1946. We hebben geen groots evenement gehouden mede door de huidige omstandigheden m.b.t. Covid, maar we hebben er wel bij stilgestaan door een personeelsfeest te houden voor de medewerkers en hun partner. Omdat ik er zeker waarde aan hecht om mijn waardering uit te spreken in de mensen die Van Uhm tot een stabiele organisatie en een mooi bedrijf hebben gemaakt”, vertelt hij. Van Uhm heeft dan ook alle vertrouwen in de toekomst van het bedrijf. “Met ons machinepakket kunnen we een hele wijde rang aan sectoren bedienen. Onze markt wordt alleen maar groter. We hebben inmiddels al een aantal mooie projecten in de veganindustrie gedaan. Laatst hadden we een veganproject dat we in dit specifieke geval samen hebben opgepakt met Holac, een Duits merk dat gespecialiseerd is in machinaal snijden. Ook voor Holac was dit iets nieuws. We leren van elkaar en ontwikkelen als het ware dus samen een machine. Dat is zo’n voorbeeld waarom wij nooit zeggen dat we sec een vertegenwoordiger zijn van merk X of Y, maar dat wij echt een partnerschap hebben met onze merken en zodoende klanten kunnen voorzien van de juiste oplossing.” ONTWIKKELING EN SERVICE Van Uhm is trots en tevreden over hoe het bedrijf er na 75 voor staat. “We groeien gestaag en stabiel. De ambitie is om het bedrijf gezond te houden en het leuk te hebben met elkaar”, zegt hij wat bescheiden. “Klanten goed blijven bedienen, klinkt als een simpele ambitie. Maar door dat continu te blijven doen, maak je als bedrijf continu stappen die passen bij onze visie en het plezier houden op de werkvloer. Neem bijvoorbeeld de ringworstlijn die we onlangs hebben gelanceerd (zie Meat & Co uitgave 4-2021). Monteurs kwamen met dat idee tijdens de vrijdagmiddagborrel. Dan ben ik dus iemand die dan direct zegt: ‘Werk het maar eens uit.’ Met machinebouwers in de buurt hebben we vervolgens deze lijn ontwikkeld en zij mogen die nu ‘in licentie’ bouwen namens Van Uhm. We gaan het niet ingewikkelder maken dan nodig is. We zijn flexibel en als onze medewerkers goede ideeën hebben, dan ondersteunen we die.” Wat hij niet onvermeld wil laten, is dat Van Uhm de afgelopen jaren veel heeft geïnvesteerd in de serviceafdeling. “Dat is heel belangrijk voor onze bedrijfsvoering. Het verkopen van een machine is mooi, maar het spel begint daarna pas. Hoe goed zijn we bij calamiteiten? Als er een probleem is, dan zijn onze monteurs snel ter plekke. En zoals ik eerder al zei, is onze onderdelenvoorziening enorm gegroeid. We willen bewust veel losse onderdelen op voorraad hebben, zodat we snel kunnen schakelen”, benadrukt Van Uhm. VIERDE GENERATIE VAN UHM Aan de muur van zijn kantoor hangt een grote foto van zijn grootste trots: zijn vrouw, twee dochters en een zoon. De vierde generatie Van Uhm? “De oudste zit pas een paar jaar op de basisschool. Het zou leuk zijn als uiteindelijk een van de kinderen toetreedt tot het familiebedrijf, maar het is zeker geen must. Laat ze vooral doen wat ze leuk vinden. Dat doe ik ook. Daarom zit ik hier enorm op mijn plek.” Meer informatie: Van Uhm BV, Tel. +31 (0)74-2662905 | info@vanuhm.nl | www.vanuhm.nl Showroom van Van Uhm in Borne Replica van de bakfiets waarmee Albertus Van Uhm kort na de oorlog op pad ging door Twente om benodigdheden voor slagers aan de man te brengen.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4