Meat&Co nr5 2022 Online

MEAT&CO NR 5 2022 11 bepaald zijn, maar het is hoe iedereen bij ons werkt. We hebben in 2020 een geweldig merk met een geweldige groep mensen overgenomen en die trots delen we graag met potentiële klanten. Bij Van Bussel werken zeventig mensen, bij Spako zo’n 21. Die zijn allen gewend te werken vanuit een partnerschap. Zij hebben ons gebracht tot waar we nu staan. Als het past binnen onze corebusiness, dan moet het raar lopen als wij geen oplossing kunnen bieden. Onze insteek is dat je het samen moet doen. Als wij de ruimte van de klant krijgen om iets moois te realiseren, dan slagen we daar altijd in”, verzekert Waals. “Doordat wij kunnen terugvallen op Van Bussel, kunnen wij eigenlijk alles maken. Behalve de juiste prijs bieden wij klanten óók de juiste basis. En als er een probleem is, dan komen we langs om het op te lossen. Wij behandelen onze klant als mens, nooit als nummer. Doordat wij uitgaan van een partnerschap werken we met sommige klanten al meer dan 25 jaar samen. Nederland is veruit onze grootste afzetmarkt, maar we zijn eveneens goed vertegenwoordigd in België en inmiddels hebben we ook al de eerste lijnen in Duitsland opgeleverd.” Om vleesverwerkers, slagerijen en foodproducenten kennis te laten maken met het aanbod van Spako, beschikt het bedrijf over een Experienceruimte. “Iedereen is welkom op ons nieuwe hoofdkantoor en demonstratieruimte in Asten.” Meer informatie: Spako Food Machinery Tel. +31 (0)493-35 21 80 | sales@spako.nl | www.spako.nl EFFICIËNTER PROCES Met de overname door Thomas Waals en Rudolf van den Broek beschikken Spako Food Machinery en Van Bussel Metaaltechniek over een vierkoppige directie. “Ton en Caroline van Bussel opereren nog op de achtergrond bij beide bedrijven, maar het is de bedoeling dat Rudolf en ik het op termijn helemaal overnemen.” De belangrijkste wijziging sinds twee jaar geleden is dat Spako Food Machinery zich nóg nadrukkelijker opwerpt als ‘volwaardige machinebouwer’. “We hebben twee uitstekende jaren achter de rug, maar door corona hebben we nog niet zoveel mensen persoonlijk mogen verwelkomen in Asten. Zodoende hebben we nog niet heel goed naar buiten kunnen communiceren hoe we producenten en vleesverwerkers kunnen ontzorgen. Die tijd is nu aangebroken. Spako is een modern bedrijf, met een moderne (metaal)fabriek erachter en een serviceteam waar je altijd op kunt rekenen.” De hoge mate van kennis, flexibiliteit en leverzekerheid die de samenwerking van Spako met Van Bussel met zich meebrengen, zorgen ervoor dat vleesverwerkers kunnen rekenen op een projectvoorstel dat naadloos aansluit bij hun behoeften. “Passie voor het vak is de gemene deler van de vertegenwoordigers en vakmensen bij beide bedrijven”, benadrukt Waals. “Goed luisteren naar de klant en een oplossing aandragen die ertoe leidt dat het proces binnen de productiefaciliteit veel efficiënter kan verlopen: dat is waar we bij Spako enorm goed in zijn. We kijken heel goed hoe we zaken kunnen verbeteren. Is het nodig dat een medewerker zes keer op en neer loopt met een normwagen? Hoe kun je een machine inzetten of een opstelling van een productielijn upgraden zodat een lijn efficiënter draait en er minder personeel nodig is? Wij helpen twee verschillende doelgroepen (ambacht en industrie), maar beide klantengroepen zijn gebaat bij automatisering van de dagelijkse processen. Spako is hierin gespecialiseerd. Kosten en return-of-investment zijn altijd doorslaggevende factoren. Ook op die terreinen scoort Spako gewoon heel erg goed!” ALTIJD EEN OPLOSSING Noem het Brabantse gemoedelijkheid, dan wel het werken met een familiebedrijf. Duidelijk is dat Waals weinig op heeft met een louter leverancier-klant-verhouding. “Het zal deels cultureel ‘We bieden vanuit Spako allerlei standaardmachines, maar we draaien onze hand niet om voor een complete turnkey-productielijn’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4