Meat&Co nr5 2022 Online

MEAT&CO NR 5 2022 49 MACHINES, PRODUCTIELIJNEN & AUTOMATISERING Deze lijn is ideaal voor producten als buikspek, rugspek, gerookte ham, vers vlees en nog veel meer. Het bestaat uit verschillende krachtige modules uit het productgamma van Provisur: de Hoegger X4 vormpers, de nieuwe press-to-slice module met scan- en positioneringsfunctie voor slicen via twee snijbanen, de nieuwe FormaxSX550slicer endeSX-loader.Al dezemoduleszijnperfect opelkaar afgestemdwat betreft prestaties en procesvolgorde om de effectiviteit van de hele lijn te maximaliseren. “Ons complete systeem voor het persen en snijden is een echte wereldprimeur. Het combineert het hele press-to-slice-proces op slechts een kleine footprint. Dankzij de naadloos op elkaar afgestemde modules bereiken we een uitstekende portiecontrole met het systeem”, legt sales manager Gerd Stratenwerth uit. Op aanvraag kan het systeem worden aangevuld met extra modules, zoals de Hoegger TrimX, die het mogelijk maakt om onregelmatig gevormde producten volautomatisch en intelligent af te snijden en het rendement van de snijmachine te verhogen door het productafval merkbaar te verminderen. HART VAN DE PRODUCTIELIJN Het centrale element van het press-to-slice-systeem is de nieuwe Formax SX550snijmachine, die zich kenmerkt door een hoge doorvoer en sterke prestaties. Hij is geschikt voor producten tot 1600 millimeter lang, maar is ook verkrijgbaar in een uitvoering voor kortere producten. De snijmachine heeft een extra brede snijkamer van 550 mm, waardoor meerdere producten tegelijk gesneden kunnen worden. De SX550snijmachine heeft een robuuste, betrouwbare constructie en een gebruiksvriendelijk ontwerp: de machine is eenvoudig te installeren en in te stellen, kan flexibel worden geconfigureerd en bijvoorbeeld achteraf worden uitgerust met een interleaver. In gebruik bereikt het een bijzonder hoog snijvermogen en verwerkt het zelfs veeleisende producten zoals spek. De krachtige unit zorgt voor lage bedrijfskosten en een minimale footprint, waardoor de benodigde ruimte voor het systeem wordt verminderd. PERFECTE AFSTEMMING De synchronisatie van de modules, dankzij de directe uitwisseling van informatie, leidt tot een vlotte productstroom en dus tot een geoptimaliseerde volgorde van het proces (persen, scannen en snijden). De vleesproducten worden in de Hoegger X4-pers geplaatst. Die bereidt elk stuk voor op het snijden door het perfect te vormen. De press-to-slice-module balanceert de hoogte, maakt een 3D-scan van elk afzonderlijk product, die met het gelijktijdig bepaalde gewicht naar de slicer wordt gestuurd om een o​ p het gewicht nauwkeurig snijproces voor te bereiden. De slicer en press-to-slicemodule worden efficiënt aangestuurd vanuit één besturingseenheid. De producten worden verdeeld over de twee snijbanen. Hier komt de Formax SX550 slicer in gebruik. Deze is uitgerust met twee onafhankelijk aangedreven productgeleiders om de hoogste portioneernauwkeurigheid en optimale opbrengst te bereiken, zelfs bij het gelijktijdig snijden van twee onregelmatig gevormde producten. De gesneden en geportioneerde producten worden naar de Formax SX-Loader getransporteerd, die uiteindelijk zorgt voor een gelijkmatige, automatische belading van de verpakkingsmachine. Meer informatie: Provisur Technologies Tel. +31 (0)20 659 0800 info@provisur.com www.provisur.com PROVISUR TECHNOLOGIES VEREENVOUDIGT DE AUTOMATISERING VOOR GEBRUIKERS BIJ DE VERWERKING VAN BACON EN ANDER ONREGELMATIG GEVORMD VLEES EN ANDERE VLEESPRODUCTEN. DE FABRIKANT PRESENTEERT EEN MODULAIR EN UITERST COMPACT COMPLEET SYSTEEM. MET EEN KLEINE FOOTPRINT ZORGT HET VOOR NOG MEER EFFICIËNTIE IN HET PRESS-TOSLICE-PROCES ÉN ONDERSTEUNT HET VLEESVERWERKENDE BEDRIJVEN BIJ HET VERHOGEN VAN HUN OPBRENGSTEN. MODULAIR SYSTEEM PROVISUR VOOR SLICING MET MINIMALE FOOTPRINT

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4