Meat&Co nr 5 2023

MEAT&CO NR 5 2023 42 EVENEMENTEN Clæver Systems is met name bekend vanwege Clæver ERP, dat speciaal is ontwikkeld voor toepassing in de vis-, vlees- en voedingsmiddelenindustrie. Het Urkse bedrijf had voor het netwerkevent in De Koningshof ook enkele partners, zoals IFS Nederland en VWS Nederland, uitgenodigd die hun softwarediensten en verpakkingsoplossingen presenteerden aan de tientallen genodigden. Bovenal werd Clæver CONNECT! aangegrepen om nieuwe ontwikkelingen te delen met (potentiële) klanten. “We hebben inmiddels een webversie van onze basis-ERP, een nieuwe orderpick-app en meerdere gestandaardiseerde koppelingen met en door derden met de Clæver API”, zegt Van Veen. “Nieuw is ook Clæver L!nk. Deze app biedt de mogelijkheid tot digitale informatie-uitwisseling tussen partijen die Clæver ERP gebruiken.” Roadmap to 2024 De ontwikkelingen werden mede gepresenteerd tijdens een vijftal workshops, maar het personeel van Clæver Systems was ook aanwezig om in een informele setting - onder het genot van een hapje en drankje - klanten bij te praten over de CLÆVER CONNECT!: NETWERKEN EN NIEUWE ERP-TRENDS ONTDEKKEN Clæver Systems organiseerde eind september de tweede editie van Clæver CONNECT! Tijdens het netwerkevent op Urk presenteerde directeur-eigenaar Jan van Veen enkele nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf, dat verschillende ERP- en softwareoplossingen biedt die speciaal zijn ontwikkeld voor de vis- en vleesindustrie. “Productontwikkeling is bij ons een continuproces, daarom hechten we veel waarde aan de input van onze klanten”, stelt Van Veen. laatste trends. “Dit najaar en gedurende 2024 zetten we in op doorontwikkeling van de Clæver ERP-webversie. Deze werkt via de webbrowser en willen we ook mobiel en platformonafhankelijk maken. Ook gaan we apps voor chauffeurs en kwaliteitsformulieren lanceren. Daarnaast zetten we in op het verbeteren van de snelheid, stabiliteit en architectuur van onze software”, verduidelijkt Van Veen. “We willen klanten vragen om te blijven delen waar zij op het gebied van ERP en software behoefte aan hebben, zodat we maatwerk kunnen blijven leveren.” Meer informatie: Clæver Systems Tel. +31 (0)527-68 68 47 | info@claever.it | www.claever.it HOE NEEM JE DE CONSUMENT MEE IN DE EIWITTRANSITIE? Tijdens het zevende Eiwitseminar van Meattech Technologisch Platform op donderdag 16 november in Apeldoorn worden deelnemers meegenomen in een gezamenlijke zoektocht naar de wensen van de consument. Hoe wordt deze meegenomen in de (eiwit)transitie? Het Eiwitseminar is bij uitstek de bijeenkomst om dit thema verder uit te diepen. Dit alles onder leiding van dagvoorzitter Clyde Don. Alweer twintig 20 jaar volgt Meattech de ontwikkelingen op eiwit- en vleesgebied op de voet. “Vleesvervangers zouden een glanzende toekomst tegemoet gaan en wij dachten dat over 20 jaar (sinds 2003), pakweg 40% van het vlees op ons bord wel vervangen zou zijn door plantbased producten. Even leek het daar ook op. Dit jaar tekent zich echter een kentering af: de voorspelde vervangingsgraad is pakweg 5%. Dat is bij lange na geen 40%. Met daarbij berichten dat consumenten juist minder plantbased kopen”, laat de organisatie optekenen. Gedragspsycholoog Marleen Onwezen (WUR) gaat dieper in op het gedrag van de consument in relatie tot eiwitten. Vervolgens is het woord aan de ervaren ingrediënt- en productontwikkelaar Petra Brands (consultant), om daarna het thema sensoriek en vleesvervangers te behandelen met lector Marieke Nijmeijer (Hogeschool INHolland). Tot slot zal dagvoorzitter Clyde Don (FoodPhysica) samen met de aanwezigen achterhalen waar lering uit gehaald kan worden. Het Eiwitseminar is donderdag 16 november van 14.00 tot 17.00 uur in Apeldoorn. Deelname kost 138,00 euro (voor Meattech-leden gratis). Meer informatie en inschrijving via info@meattech.nl De leden van Meattech tijdens de recente viering van het 20-jarig jubileum van het technologisch platform

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4