Meatco nr6 2019 Online

m e a t & c o n r 6 2 0 1 9 7 P r o d u c t n i e u w s Met de keuze uit de AS30 Core voor basisapplicaties, en de AS30 Prime voor de lastigere toepassingen, is er altijd een oplossing die qua prijs en prestatie past. Zowel de Core- als Prime-versie is voorzien van IO-Link: ideaal voor onderhouds- en diagnosedoeleinden en het makkelijk configureren van de sensoren. Toepassingsmogelijkheden zijn vorm-, vul- en sluitmachines en voor de begeleiding van plastic folie en vellen (machinebouw). 100% GEBRUIKSGEMAK De AS30 Prime staat voor 100% gebruiksgemak. Het TFT-display maakt de uitlijning en probleemdiagnose nog gemakkelijker. En een SOPAS-wizard wijst operators de weg bij het instellen. Ander pluspunt van de Prime: deze is nog beter geschikt voor transparantfolie. “De Prime-versie kan meerdere jobs (recepten) opslaan. Zo kan men verschillende producties draaien zonder telkens de sensoren opnieuw in te leren”, aldus SICK. Meer informatie: SICK B.V., tel. +31 (0)30-2044000 , info@sick.nl | www.sick.nl GEBRUIKSVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR RANDGELEIDING, OBJECTPOSITIEBEPALING EN BREEDTEMETING SICK BRENGT MET DE NIEUWE AS30-SERIE ARRAYSENSOREN OP DE MARKT DIE KLAAR ZIJN VOOR DE UITDAGINGEN DIE HOREN BIJ INDUSTRIE 4.0. VERGELEKEN MET DE AX20-SERIE BIEDEN ZE TAL VAN INSTELMOGELIJKHEDEN, EENGROTERE ‘FIELDOF VIEW’ EN TASTAFSTAND, MEER GEBRUIKSGEMAK EN EEN UITGEBREIDE TEACH-IN-PROCEDURE VOOR ZEER NAUWKEURIGE TOEPASSINGEN. De Lange heeft na zijn SVO-opleiding, de opleiding vleestechnologie gevolgd bij de Staatliche Fachschule für Lebensmitteltechnik (Kulmbach) in Duitsland. De afgelopen 9 jaar was hij werkzaam als projectmanager bij Ekro in Apeldoorn. Zijn werkzaamheden bij Ekro omvatten hoofdzakelijk ontwerp, werkvoorbereiding, coördinatie en realisatie van integrale productiegerichte projecten en het doorvoeren van procesoptimalisaties. UNIEKE SPRAYTECHNOLOGIE Crest*Cool levert een unieke spraytechnologie voor toepassing bij het koelen van vlees. Samen met een uitgebreid meet- en regelsysteemwordt op een unieke wijze zéér fijne, geladen vochtdruppeltjes aangebracht op het karkas. Het vocht hecht daarbij veel beter aan het karkas waardoor o.a. de vochtbalans verbetert en het koelproces sneller en efficiënter verloopt, met als resultaat een betere vleeskwaliteit en minder gewichtsverlies. Deze nieuwe technologie maakt het nodig dat het koelproces op orde is. Crest*Cool heeft daartoe een QuickScan- en Diagnosemethode ontwikkeld, waarbij eventuele knelpunten in het koelproces geïdentificeerd en opgelost kunnen worden. "Met Jacques vlees technologische kennis en praktijkervaring hebben wij er alle vertrouwen in dat we met Crest* Cool een succesvolle toekomst tegemoet gaat", laat het bedrijf weten. Meer informatie: RBK Group, tel. +31 (0)570 680 100 , www.rbk.nl JACQUES DE LANGE IN DIENST BIJ CREST*COOL CONCEPTS JACQUES DE LANGE IS DIT NAJAAR ALS MEAT-TECHNOLOGIST/CONSULTANT IN DIENST GETREDEN BIJ CREST*COOL CONCEPTS, ONDERDEEL VAN DE RBK GROUP. Jacques de Lange

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4