Meat&Co nr6-2020 Online

m e a t & c o n r 6 2 0 2 0 34 R e p o r t a g e : S a n d e r s M a c h i n e b o u w Sanders Machinebouw is gelegen in Liempde, een dorp op steenworpafstand van Eindhoven. ‘Gelegen in het groene hart van de Brainport’, omschrijft het bedrijf het zelf op haar website. Door de ligging in de Brainport kan het team van Sanders Machinebouw rekenen op de expertise van andere industriële bedrijven en een achterland waar techniek en innovatie als het ware tweede natuur zijn geworden. “We hebben regelmatig overleg met onze partners binnen Brainport Industries en kunnen specifieke vragen dus ook neerleggen bij de juiste mensen. Daar maken we dankbaar gebruik van. Andere bedrijven uit de Brainport-regio kunnen overigens ook op onze kennis leunen als zij met een vraagstuk zitten”, verduidelijkt Van den Nieuwenhof. INSPELEN OP DE BEHOEFTE VAN DE KLANT Slogan van Sanders Machinebouw is: 'Als standaard niet voldoet'. Het vat volgens technisch accountmanager Rob Habraken de boel goed samen. “Met alle systemen en machines die wij leveren en maken, kunnen wij de proceskwaliteit enorm verhogen. Simpelweg omdat wij geen standaard machines leveren, maar alles ‘one-off’ wordt ontwikkeld. Al onze oplossingen zijn gericht op verbetering van het productieproces. Dat kan op het gebied van ergonomie, maar ook door het aantal mensen aan de lijn terug te brengen. Een efficiencyslag dus. Vleesverwerkers die al een lijn hebben staan, maar willen differentiëren, zodat ze die lijn voor meerdere producten kunnen gebruiken, helpen we door het proces verder te automatiseren. Dat is een kwestie van de juiste machines, robots, cobots of andersoortige oplossingen aandragen. Zodat op dezelfde lijn meerdere producten verwerkt kunnen worden.” Van den Nieuwenhof vult aan: “Onze mensen verstaan hun vak en kunnen dus altijd gericht inspelen op de behoefte en de vraag van een voedingsmiddelenfabrikant. Op deze manier zijn we ook de vleesverwerkende industrie binnengerold. Wij leveren maatwerk. Niet door drie prefab-machines aan te bieden als de klant heeft uitgelegd wat hij wil, maar door doelgericht in gesprek te gaan en te kijken wat hij of zij nodig heeft BINNEN DE VOEDINGSMIDDELENINDUSTRIE HEEFT SANDERS MACHINEBOUW GEDURENDE DE AFGELOPEN VIJFTIG JAAR EEN STEVIGE NAAM OPGEBOUWD ALS BETROUWBARE PARTNER VOOR ONDER MEER FOODBEDRIJVEN DIE HUN PRODUCTIEPROCESSEN WILLEN OPTIMALISEREN EN AUTOMATISEREN. HET BEDRIJF UIT LIEMPDE ONTWIKKELT EN BOUWT MACHINES ZELF EN VOORZIET ZOWEL IN STANDALONE MACHINES ALS IN VOLLEDIGE LIJNINTEGRATIE. “DOOR DE JARENLANGE ERVARING BINNEN DE VLEES- EN VOEDINGSMIDDELENINDUSTRIE HEBBEN WE DIVERSE MOOIE PROJECTEN MOGEN REALISEREN”, VERTELT DIRECTEUR- EIGENAAR STEFAN VAN DEN NIEUWENHOF. Als standaard niet voldoet… “WIJ ZIJN GESPECIALISEERD IN 24/7-MACHINES. ONDERHOUD EN SPARE-PARTS ZIJN NIET ONS VERDIENMODEL. WIJ HELPEN VLEESVERWERKERS MET HET OPTIMALISEREN VAN HUN PRODUCTIEPROCES, MET ZO MIN MOGELIJK TOETERS EN BELLEN” Frans Onland (manager engineering) en Rob Habraken (technisch accountmanager) van Sanders Machinebouw.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4