Meat&Co nr6-2020 Online

m e a t & c o n r 6 2 0 2 0 39 ▲ Herman ter Weele van Slagerij Ter Weele (links) en Pascal Derksen van Verbufa. AMBACHTELIJK EN NAUWKEURIG Tijdens beurzen en evenementen bekeek Herman al vaker de mogelijkheden van de MBF-1. “Dan stond ik likkebaardend bij die machine te kijken. Inmiddels maak ik 30 ton burgers per jaar, dus de behoefte aan een machine die dit proces zou kunnen automatiseren, begon te groeien. Met de MBF-1 kies ik voor gemak en capaciteit, maar het mooie van de machine is dat de hamburgers op meerdere manieren zijn te vormen. Zodoende blijft het uiterlijk van de burger heel ambachtelijk, maar kan ik ze toch stabiel in grote hoeveelheden produceren.” Pascal vult aan: “Door deze hamburgermachine, waaraan de Handtmann vulmachine is gekoppeld, hoeft men de producten alleen nog maar van de band te halen. De rest gebeurt volledig automatisch. Van het vullen tot aan het vormen. De machine maakt burgers en worsten in alle soorten en maten. Van sappige, dikke hamburgers tot miniburgers voor gourmet. Een proces waarmee je handmatig een dag bezig bent, is nu binnen drie uur afgerond. De machine is eenvoudig voor te programmeren, het is dus een kwestie van instellen en op de knop drukken. De machines doen vervolgens de rest. We beseffen dat het een flinke investering is, daarom biedt Verbufa nu ook lease- en abonnementsvormen aan om de machines voor de lange of korte termijn te huren met veel bijkomende voordelen” GEWICHTSNAUWKEURIG PORTIONEREN De machine draait pas enkele maanden, maar het portioneren is volgens Herman nu al een grote meerwaarde gebleken. “Mijn klanten worden enorm blij van de gewichtsnauwkeurigheid. Er zijn geen wisselingen meer. Bij stoofpotjes hadden we voorheen nog wel eens 50 gram verschil. De producten zijn mooier en stabieler geworden. Bovendien hebben we gemerkt dat deze machine wat liever voor het deeg is dan de machine die we hadden”, verduidelijkt Herman. “De bediening is heel simpel en een productwissel gaat heel snel omdat het apparaat zo is ontwikkeld dat ik met zo min mogelijk messensets, zo veel mogelijk producten kan verwerken”, weet Pascal. Hij zegt tot slot: “Alle recepturen staan in de machine op basis van lengte, breedte en de hoeveelheid gram. Het dient het gemak en het scheelt enorm veel werkuren voor het personeel. Deze machines zijn ideaal voor elke slagerij die zelf slacht, produceert of verwerkt. Dat lichten we graag toe door middel van een demo bij de klant, of bij ons in het FoodLAB in Amersfoort.” Meer informatie: Verbufa, tel. +31 (0)33-455 4333 , sales@verbufa.nl | www.verbufa.nl * Verbufa heeft de belangrijkste foodtrends voor 2021 in een inspirerend rapport verwerkt. Indien u dit toegestuurd wilt krijgen, neem dan contact op met Verbufa via bovenstaande contactgegevens.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4