Meat&Co nr6-2020 Online

m e a t & c o n r 6 2 0 2 0 50 I F F A 2 0 2 2 IFFA zal voor de komende editie in 2022 de productcategorieën uitbreiden met technologieën en oplossingen voor plantaardige producten en alternatieve eiwitten, waarbij deze bredere basis een toekomstgerichte internationale trend weerspiegelt. Wolfgang Marzin, President en Chief Executive Officer van Messe Frankfurt, legt uit: “De markt voor vleesalternatieven is momenteel een van 's werelds sterkst groeiende sectoren en we willen deze ontwikkeling op de volgende IFFA laten zien. Het kerngebied van onze exposanten en bezoekers draait sinds mensenheugenis rond de verwerking, verpakking en verkoop van vlees en vleesproducten. Daarom kijken we ernaar uit om deze focus uit te breiden, spannende nieuwe producten te presenteren en intelligente toepassingen te bespreken - een echte boost voor innovatie.” SNELLE GROEI IN DE TOEKOMST Hoewel plantaardige producten momenteel nog steeds een groeiende nichemarkt zijn, wijzen ontwikkelingsprognoses voor de wereldmarkt op een snelle groei in de toekomst. Daarom wordt verwacht dat de wereldwijde jaarlijkse verkoop van plantaardige vleesalternatieven tegen 2025 zal stijgen tot meer dan 12 miljard dollar. Dit vertegenwoordigt een jaarlijkse groei van meer dan 18 procent. Ter vergelijking: de verkoop van verwerkt vlees zal naar verwachting groeien naar circa 319 miljard dollar in hetzelfde jaar, een jaarlijkse groei van slechts 0,2 procent. Voor fabrikanten van voedselverwerkings- en verpakkingsmachines, maar ook van kruiden en additieven, heeft deze ontwikkeling een enorm potentieel. Veel Duitse, Belgische en Nederlandse bedrijven zijn al actief in deze sector. Deelnemers aan -en bezoekers van- de komende IFFA zullen de uitbreiding van de beurs kunnen zien in het aanbod van verwerkingstechnologieën voor vlees, vleesproducten en alternatieve eiwitten, evenals op het gebied van ingrediënten. Dit omvat niet alleen de productie en verwerking van plantaardige producten, maar ook producten gemaakt van celkweekvlees, aldus IFFA. ZEER MODERN IMAGO Een nieuwe bijpassende key-visual moet IFFA in 2022 een zeer modern imago geven dat de bredere focus weerspiegelt en de beurs dus wordt opengesteld voor nieuwe spelers en de aantrekkingskracht wordt vergroot. Niet alleen voor gevestigde voedselproducenten, maar ook voor jonge startende bedrijven en vertegenwoordigers van onderzoek en investeerders. Exposanten kunnen zich vanaf medio januari 2021 inschrijven voor IFFA 2022. De vakbeurs IFFA ‘Technology for Meat and Alternative Proteins’ vindt plaats van donderdag 14 tot en met dinsdag 19 mei 2022 in Frankfurt am Main (Duitsland). Meer informatie via www.iffa.com NAAST DE TRADITIONELE FOCUS OP VLEES EN VLEESVERWERKENDE TECHNOLOGIE, ZAL IFFA ZICH VANAF DE VOLGENDE BEURSEDITIE IN 2022 OPENSTELLEN VOOR ALTERNATIEVE EIWITTEN. MET DE NIEUWE ONDERTITEL ‘TECHNOLOGY FOR MEAT AND ALTERNATIVE PROTEINS’ ZAL 'S WERELDS TOONAANGEVENDE VAKBEURS VOOR DE SECTOR DE SNELLE GROEI VAN VLEESALTERNATIEVEN ONDER DE AANDACHT BRENGEN, INCLUSIEF DE FABRICAGEPROCESSEN ERACHTER. IFFA BIEDT OP DEZE MANIER DE WERELDWIJDE VOEDINGSINDUSTRIE EEN IDEAAL PLATFORM VOOR INNOVATIE EN NETWERKEN. Vakbeurs IFFA verbreedt focus EN OPENT BEURSVLOER OOK VOOR ALTERNATIEVE EIWITTEN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4