Meat&co nr6-2021 Online

m e a t & c o n r 6 2 0 2 1 16 B r a n c h e n i e u w s SOLINA, EEN TOONAANGEVENDE EUROPESE PRODUCENT VAN OPLOSSINGEN VOOR HARTIGE INGREDIËNTEN VOOR DE VLEES- EN VOEDINGSINDUSTRIE, HEEFT HET AMERIKAANSE BEDRIJF ASENZYA ® INC. OVERGENOMEN. HET BEDRIJF HANTEERT EEN CULINAIRE BENADERING BIJ HET CREËREN VAN OP MAAT GEMAAKTE, DROGE HARTIGE OPLOSSINGEN. VOOR SOLINA ZET DE OVERNAME EEN LANGLOPENDE STRATEGIE VOORT OM GEOGRAFISCH UIT TE BREIDEN DOOR MIDDEL VAN OVERNAMES EN ZICH VOOR HET EERST IN DE VERENIGDE STATEN TE VESTIGEN. Nadat ze een leidende positie in Europa had opgebouwd, betrad Solina in januari 2020 Noord-Amerika door de overname van de Canadese foodserviceleider Berthelet. De VS betreden door een bedrijf over te nemen met complementaire capaciteiten en cultuur betekent een nieuwe mijlpaal voor Solina's groeitraject. Patty Goto, President van Asenzya ® , merkte op: “We zijn verheugd om lid te worden van de Solina Group. Onze gedeelde visie op technologie, innovatie en culinaire trends zal de perfecte mix creëren voor strategische groei binnen de Verenigde Staten. Solina biedt Asenzya een breder bereik over de hele wereld en we zijn erg verheugd om toekomstig succes te delen.” WORTELS IN DE VLEESINDUSTRIE Eric Terré, oprichter en voorzitter van Solina, verklaarde: “Asenzya ® past perfect bij Solina. Beide bedrijven hebben hun wortels in het bedienen van de vleesindustrie en zijn de afgelopen decennia gediversifieerd, waarbij Asenzya ® zich heeft uitgebreid naar de eiwit-, snackvoedsel-, sauzen-, bakkerij- en diepvriesindustrie. Asenzya ® werkt vanuit een ultramodern technisch centrum en is in de voorhoede van innovatie gebleven terwijl het zich uitbreidde, met behoud van de familiewaarden die het hebben geholpen sterke banden met zijn klanten en medewerkers te smeden.” SOLINA NEEMT ASENZYA OVER: ‘DIT BIEDT ONS EEN BREDER BEREIK OVER DE HELE WERELD’ Asenzya telt 145 medewerkers en heeft een omzet van 50 miljoen dollar. De transactiewaarde is niet bekend gemaakt. Meer informatie via www.solina.com TJARDA KLIMP IS PER 1 NOVEMBER DE NIEUWE FINANCIËLE TOPVROUW VAN VION FOOD GROUP. KLIMP IS AFKOMSTIG VAN HET BIOTECHNOLOGIEBEDRIJF CORBION, WAAR ZE SENIOR VICEPRESIDENT STRATEGISCHE ONTWIKKELING WAS. DE 49-JARIGE KLIMP IS SINDS 2018 LID VAN DE RAAD VAN TOEZICHT VAN WAGENINGEN UNIVERSITY & RESEARCH. Tjarda Klimp begon haar loopbaan in 1998 bij General Electric, waarna ze diverse financiële en operationele management rollen bij GE vervulde in onder andere Nederland, in diverse Europese landen en in de Verenigde Staten. Ze vervolgde haar loopbaan bij AkzoNobel in 2011 in verschillende financiële managementfuncties. “Tjarda is een ervaren financiële manager en operationeel bestuurder. Haar strategische kijk op innovatie, stakeholdermanagement, groeimogelijkheden en operationele processen in internationale context, maakt haar tot een perfecte kandidaat voor Vion, we zijn blij met haar komst”, vertelt Theo Koekkoek, voorzitter Raad van Commissarissen van Vion. Met de benoeming van de CFO bestaat de Raad van Bestuur van Vion per 1 november uit CEO Ronald Lotgerink en CFO Tjarda Klimp. TJARDA KLIMP NIEUWE CFO BIJ VION FOOD GROUP Tjarda Klimp

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4