Meat&Co nr6-2022 Online

MEAT&CO NR 6 2022 10 CASESTUDY LEX FOOD EQUIPMENT BIJ VAN DER VALK ‘SINDS WE DE ECO TUMBLERS VAN INJECT STAR HEBBEN, IS ONS RENDEMENT OMHOOG GESCHOTEN’ De ECO-Serie van Inject Star bestaat uit verschillende tumblers met een inhoud, die uiteenloopt van 650 tot 12.000 liter. “Van der Valk was al een tijdje op zoek naar twee vervangers voor de oude tumblers van Inject Star die ze hier hadden staan. Tijdens de vorige IFFA heb ik onze ECO Tumbler aan hen gepresenteerd en gedurende het afgelopen jaar hebben we twee nieuwe tumblers geplaatst. Tot ons groot genoegen, maar ook naar volle tevredenheid van de slagers die er dagelijks mee werken”, verduidelijkt directeur-eigenaar Lex den Hollander van LEX Food Equipment, agentuur van InjectStar in de Benelux. HOGER RENDEMENT, BETERE KWALITEIT Groot verschil met de oude situatie is volgens Van Galen het ‘horizontaal en vacuüm tumblen’. “Dat kon bij de vorige modellen niet. Nu wordt het vlees veel meer gemasseerd, waardoor de kwaliteit beter wordt, maar je netto veel meer kilo’s vlees overhoudt. We gebruiken de tumblers voor het marineren van saté, spareribs, hammen en runderblokjes voor stoofgerechten. Zeker het rendement van de spareribs is enorm omhoog geschoten”, vervolgt Van Galen. Den Hollander legt uit: “Er zit nu een continuvacuüm op de tank, waardoor het product meer marinade opneemt en schuimvorming nooit meer voorkomt.” De nieuwe tumbler heeft enorm bijgedragen aan het dagelijks werkgemak, zegt Van Galen. “Met een slang kun je de marinade opzuigen en in de tank laten lopen. Als je bijvoorbeeld kip wil marineren, moest je vroeger zelf de kruiden erdoorheen gooien om het geheel goed te mengen. Dankzij deze tumbler is het een kwestie van vlees erin, marinade of kruiden erbij en draaien maar. Het komt er altijd goed en homogeen gemengd uit. En het werk is fysiek een stuk lichter geworden, want je hoeft de tank niet meer handmatig naar de tumbler te rollen. Je kunt ‘m meteen aanzetten op het vooraf ingestelde programma en klaar is Kees!” VOORPROGRAMMEREN VAN DE TUMBLER Den Hollander vult aan: De ECO Tumbler biedt de mogelijkheid om 99 recepturen voor te programmeren. Het te tumblen product bepaalt de opbouw van je programma. Zo duurt een programma voor het tumblen van ham langer dan het tumblen van kipfilet. De gebruiker wil dat het vlees zo veel mogelijk heeft opgenomen voor hij of zij het vlees verder gaat bereiden. Perfect injecteren en masseren van vlees is niet alleen belangrijk voor het gewicht, maar ook voor de smaak en bite. Hoeveel omwentelingen zijn er nodig, met continu vacuüm of wisselvacuüm? Vanuit Inject Star is een productspecialist beschikbaar die samen met een VOOR HET MACHINAAL MARINEREN VAN DE VERSCHILLENDE VLEESPRODUCTEN WERKT HOTELKETEN VAN DER VALK AL JARENLANG NAUW SAMEN MET LEX FOOD EQUIPMENT. BIJ HET DISTRIBUTIECENTRUM IN VOORSCHOTEN WORDT VOOR HET TUMBLEN VAN HET VLEES VERTROUWD OP TWEE ECO (COOL) TUMBLERS VAN HET OOSTENRIJKSE KWALITEITSMERK INJECT STAR. “HET RENDEMENT VANONZE VLEESPRODUCTIE IS DANKZIJ DEZE NIEUWE TUMBLERS ENORM OMHOOG GEGAAN”, VERTELT SLAGER EDWIN VAN GALEN VAN DE VALK VERSMARKT EN HET VAN DER VALK DISTRIBUTIECENTRUM, DIE DAGELIJKS MET DE MACHINE IN DE WEER IS. De binnenzijde van de ECO Tumbler van Inject Star

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4