Meat&Co nr6-2022 Online

MEAT&CO NR 6 2022 39 HYGIËNE EN VOEDSELVEILIGHEID DE JUISTE VLOER, DOORSLAGGEVEND VOOR DE VOEDSELVEILIGHEID Een foute vloerkeuze kan leiden tot een slechte of onvoldoende reiniging van het vloeroppervlak, waardoor bacteriën en schimmels vrij spel krijgen. Onvoldoende slijtvaste vloeren kunnen dan beschadigd raken, scheuren of onthechten, waarin vuil zich ophoopt. Niet alleen geven gebrekkige vloeren micro-organismen de kans om zich verder te vermenigvuldigen, ze kunnen ook ongedierte, aantrekken, wat de kans op voedselbesmetting nog groter maakt. Dit soort kruisbesmetting tussen voedsel, vloeroppervlakken en apparatuur is een typische oorzaak van voedselvergiftiging. MEEST GESCHIKTE VLOER VOOR VLEESINDUSTRIE De ideale vloer voor de vleesverwerkende bedrijven is hygiënisch en slijtvast, biedt weerstand tegen zware impact, grote temperatuurschommelingen en chemicaliën. Het is cruciaal dat de vloeren intensief gereinigd worden. Het naadloze oppervlak van Ucrete industrievloeren, dat vloeistofdicht en ondoordringbaar is over de volledige dikte, maakt dat Ucrete industrievloeren een reinigbaarheid waarborgen die vergelijkbaar is met de norm die voor roestvrijstaal wordt gehanteerd. Ucrete industrievloeren zijn bovendien HACCP-gecertificeerd. Niet onbelangrijk is dat de vloer snel belast kan worden. Wanneer een renovatie of een nieuwe vloer nodig is, zorgt de snelle plaatsing en uitharding van Ucrete vloeren voor minder productieonderbrekingen dan bij vele andere vloeren wel het geval is. NIET INBOETEN OP VEILIGHEID Veiligheid is een belangrijk aspect bij de keuze van een vloer, vooral in productievestigingen met natte werkzones, zoals bij vleesverwerking. Dankzij het ruime aanbod aan anti slipsystemen geeft Ucrete minder kans op uitglijden, struikelen en vallen dan met een standaardvloer. De kosten van dergelijke incidenten zijn niet te onderschatten. Het aantal door uitglijden veroorzaakte incidenten in de voedingsindustrie ligt aanzienlijk hoger dan het industriële gemiddelde, en draagt in belangrijke mate bij tot ernstige letsels. In onze huidige maatschappij, waarin men snel tot procederen geneigd is, is het allicht het verstandigst om steeds de best mogelijke vloer te kiezen. Door een optimale slipweerstand te kiezen biedt een Ucrete-vloer een veilige omgeving voor de werknemers. Duurzaamheid is niet meer weg te denken in het actuele leven. De lange levensduur van Ucrete vloeren, vaak zijn ze na 20 tot 30 jaar nog in gebruik, helpt om kostbare hulpbronnen te besparen. Er bestaat immers geen grotere verspilling van grondstoffen, tijd en energie dan vloeren die na vijf à tien jaar opgebroken en weggegooid worden. Meer informatie: Master Builders Solutions Belgium | Tel. +32 (0)11-340 431 ucrete.master-builders-solutions.com/nl/ VLOEREN. DE MEESTEN ONDER ONS SCHENKEN ER NOOIT AANDACHT AAN, TOT ER PROBLEMEN OPDUIKEN. GROTERE FABRIEKEN, STRENGERE REGLEMENTERING EN MODERNERE TECHNOLOGIE MAKEN DAT VLOEREN IN DE FOODINDUSTRIE MEER DAN OOIT MOETEN VOLDOEN AAN ALLE BEHOEFTEN VAN DE MODERNE VERWERKENDE INDUSTRIE. DE RETURN ON INVESTMENT (ROI) VAN EEN VLOER BEREKENEN LIGT NIET VOOR DE HAND, MAAR EENS UW VLOER NIET MEER VOLDOET AAN DE EISEN ROND HYGIËNE, VOEDINGSKWALITEIT, VEILIGHEID VAN WERKNEMERS KAN ZE UW REPUTATIE FLINK SCHADEN. DE PRIJS VAN EEN SLECHTE VLOERKEUZE WORDT DAN PLOTS HEEL VOELBAAR.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4