Meat&Co nr6-2022 Online

MEAT&CO NR 6 2022 5 P. 21 COVERSTORY JASCA FOOD TECHNOLOGY Jasca Food Technology verstaat alweer 25 jaar de kunst van het vernevelen. Toen Paul Grimberg ‘verneveling’ introduceerde viel hoon de eigenaar van Jasca ten deel. Inmiddels is vernevelen een beproefd concept om indroogverlies te voorkomen of productieruimtes te desinfecteren. “Vernieuwing in de voedingssector ligt altijd heel erg moeilijk. Eind jaren negentig was verneveling een taboe en marktdoorbrekend, nu alom geaccepteerd.” P. 27 EIWITSEMINAR MEATTECH “Balans vinden of dansen op het slappe koord?” Hiermee leidde dagvoorzitter en spreker Clyde Don eind november het goed bezochte zesde eiwitseminar in met als thema ‘Eiwitten in Balans’. Samen met de andere sprekers Dr. Laurice Pouvreau, Jos Havekotte en Prof dr. ir Atze Jan van der Groot maakten de gastsprekers op een evenwichtige manier de balans op. Dat deden zij op basis van wetenschap, toegepaste technologie en praktijk. P. 32 FOOD FOR ANALYTICS Het is cruciaal dat bedrijven in de voedselindustrie beschikking hebben over de juiste data. Dit betekent niet alleen het verzamelen van data, maar ook het eenduidig verwerken, analyseren en visualiseren hiervan. “Data & analytics is het proces dat een organisatie helpt haar interne en externe omgeving te begrijpen”, vertelt Sjors Otten van Food For Analytics. P. 35 CASESTUDY VERBUFA BIJ SPARCKITCHEN In een relatief korte tijd heeft sparckitchen een belangrijke plek veroverd in de Hollandse kwaliteitshoreca dankzij hun vegan en plantaardige vleesalternatieven “Voor het automatiseringsvraagstuk zijn we een samenwerking aangegaan met Verbufa en Handtmann. Zij hebben ervoor gezorgd dat we onze producten nu semi-industrieel kunnen maken.” 27 21 35 32

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4