Meat&Co nr6-2022 Online

MEAT&CO NR 6 2022 6 BRANCHENIEUWS DJM FOOD PROCESSING WERKT SAMEN MET TALENT NETWERK VOOR ZOEKTOCHT NAAR NIEUW PERSONEEL “Zo heb jij de meest veelzijdige functie in het bedrijf en ben je vaak betrokken bij de verkoop van de machines. Je bent aanwezig op beurzen waar de machines worden gedemonstreerd en daarnaast ben je verantwoordelijk voor het wereldwijd installeren en in bedrijf stellen van nieuwe machines bij klanten”, verduidelijkt Voogt. “Je bezoekt onze klanten wereldwijd en geeft hen technische ondersteuning door middel van het oplossen van storingen en het uitvoeren van revisies. Bij servicevragen van klanten word je soms op pad gestuurd met de opdracht: ga maar kijken en probeer het op te lossen. Het is technisch uitdagend en afwisselend werk. Daarnaast train je onze klanten en ook onze agenten in het buitenland.” DJM FOOD PROCESSING IS VOOR HAAR ZOEKTOCHT NAAR NIEUW PERSONEEL EEN SAMENWERKING AANGEGAAN MET VACATUREWEBSITE TALENT NETWERK NEDERLAND. HET BEDRIJF UIT ELBURG IS OP ZOEK NAAR EEN FIELD SERVICE ENGINEER. “WIJ STAAN AAN DE VOORAVOND VAN EEN BELANGRIJKE GROEI. ZO WILLEN WIJ VERKOPERS IN AMERIKA ENTHOUSIAST MAKEN VOOR ONS PRODUCT EN HET PROCES MEER STANDAARDISEREN. ALS FIELD SERVICE ENGINEER SPEEL JE HIERIN EEN BELANGRIJKE ROL”, STELT MANAGING DIRECTOR ERIC VOOGT. Meer informatie: DJM Food Processing Tel. +31 (0)525-652088 | info@djmfoodprocessing.nl www.djmfoodprocessing.nl | www.talentnetwerknederland.nl LEVENDIG DEBAT OVER EIWITBALANS IN COV MEAT CAFÉ “Dat eigen verhaal is niet in beton gegoten. Als sector worden we voortdurend uitgedaagd. We mogen ondertussen ook trots zijn op de producten en processen die onze bedrijven zo goed maken”, sprak hij, voordat drie gast-columnisten het woord namen: Gerda Feunekes (Voedingscentrum), Sanderine Nonhebel (RUG) en Thea Smit (VION) deelden hun visie op de eiwitbalans vanuit eigen vakgebied en expertise. Volgens Feunekes moeten Nederlanders hun porties vlees verkleinen om per hoofd van de bevolking van 38 naar 25 kilogram te gaan. Ze pleitte verder voor meer verse en minder bewerkte producten op het bord. PROACTIEVE AANPAK GEWENST Universitair hoofddocent Sanderine Nonhebel van de RUG liet de gasten in het COV Meat Café weten, dat de stikstofcrisis pas het begin is. De vee- en vleessectoren komt komende tien jaar voor grotere uitdagingen te staan: de kwaliteit van het oppervlaktewater, bodemdaling in de veenweidegebieden en broeikasgasemissies. Nonhebel spoort de sectoren aan deze problemen proactief aan te pakken. “De overheid heeft immers de gewoonte pas op het laatste moment in actie te komen en dan paniekvoetbal te gaan spelen ten koste van veel ondernemingen.” Vion-directeur productontwikkeling Thea Smit benadrukte, dat bedrijven al actief werken met plantaardige en duurzame productielijnen. Smit stelde wel dat de vraag van consumenten leidend is, waar bij Nederlandse consumenten vooral de factoren prijs en versheid leidend zijn. “In hoeverre heeft het zin om duurzame producten te produceren als ze niet gekocht worden?”, zo legde zij voor. Meer informatie: COV | Tel. +31 (0)79-363 4900 | info@cov.nl | www.cov.nl RUIM VIJFTIG GENODIGDEN UIT DE AGRIFOODSECTOR DEBATTEERDEN IN NOVEMBER TIJDENS HET COV MEAT CAFÉ OVER DE IDEALE EIWITBALANS. WIE IS WAARVOOR VERANTWOORDELIJK? WELKE ROL SPEELT DE PRIJS BIJ DE CONSUMENT EN KUN JE VLEES EN VERVANGERS WEL VERGELIJKEN? DEZE EN ANDERE VRAGEN LEVERDEN VEEL VOER VOOR DISCUSSIE EN STOF TOT NADENKEN. “DE ONTWIKKELINGEN IN EN ROND DE VLEESSECTOR VOLGEN ELKAAR SNEL OP, WAARDOOR HET BELANGRIJK IS HET VERHAAL OVER VLEES TE BLIJVEN VERTELLEN”, ALDUS LAURENS HOEDEMAKER VAN DE COV.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4