Meat&Co nr 6-2023 Online

18 MEAT&CO NR 6 2023 BRANCHENIEUWS Hoedemaker is thans voorzitter van COV en VNV, de verenigingen voor de vlees- en vleeswarenproducenten en vleesverwerkers in Nederland. Hij is een ervaren bestuurder en zet zijn expertise en netwerk in voor de belangen van de Europese vee- en vleessector. Hoedemaker verklaarde bij de benoeming: “Vlees is een zeer belangrijk onderdeel van het menselijke menu. De Europese vee- en vleesproducenten leveren vlees van hoge kwaliteit en verdienen daarvoor waardering en respect. UECBV is een belangrijke organisatie die helpt de uitdagingen van onze vee- en vleessector om te zetten in kansen in de komende decennia. Mijn doel is om UECBV een nog sterkere en effectievere organisatie te maken, die de veehouderij, de vleeshandel en de vleesproducenten proactief vertegenwoordigt.” Over UECBV UECBV – opgericht in 1952 - is de Europese koepelorganisatie van meer dan 52 nationale brancheorganisaties uit de gehele vee- en vleessector van vele landen binnen en buiten de EU. Ook zijn bij UECBV verschillende branche-specifieke, internationale en Europese verenigingen aangesloten. In totaal zijn binnen de UECBV ongeveer 20.000 bedrijven en 230.000 banen vertegenwoordigd via de nationale aangesloten organisaties. Meer informatie via uecbv.eu COV/VNV-VOORZITTER LAURENS HOEDEMAKER NIEUWE PRESIDENT VAN UECBV UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel, heeft Laurens Hoedemaker tijdens haar jaarlijkse Conferentie en Algemene Vergadering in Barcelona gekozen tot haar nieuwe president. “Mijn doel is om UECBV een nog sterkere en effectievere organisatie te maken, die de veehouderij, de vleeshandel en de vleesproducenten proactief vertegenwoordigt.” Het Wagyu-vee ondergaat een speciaal dieet dat alleen natuurlijke supplementen zoals graan, gras en maïs bevat gedurende minstens 300+ dagen. Dit speciale dieet verbetert niet alleen de smaak, maar maakt het rundvlees ook gezonder en voedzamer. Door dit dieet krijgt het rundvlees een AUSMEAT-marmeringsscore van minstens 6-7. Dit zorgt ervoor dat klanten een consistent product van de hoogste kwaliteit met de beste smaak en textuur ontvangen. Bijkomende voordelen van het 1788 Wagyu-vlees is dat het minstens twee maanden ‘wet-aged’ is, volledig vrij van hormonale groeipromoten (HGP’s) en Halal-gecertificeerd. Het vlees is beschikbaar in 20+ verschillende gekoelde sub-primaire delen. Over 1788 Beef 1788 Beef biedt een verscheidenheid aan Black Angus- en Wagyurundvlees voor de foodservicesector in Europa. “Bij 1788 staan we erom bekend alleen het allerbeste te selecteren, omdat we alleen het allerbeste verkopen. Deze selectie is zo grondig als het zou moeten zijn. Juist door onze selectie, voedingsmethoden en een locatie die bekendstaat om zijn gunstige klimaat en groene vlaktes, kunnen we u het meest hoogwaardige Australische rundvlees bieden.” Meer informatie is te vinden op 1788beef.com 1788 BEEF INTRODUCEERT ‘AUSTRALIAN’ WAGYU-LIJN 1788 Beef, een merk van de Jan Zandbergen Groep, kondigt de lancering aan van zijn nieuwe assortiment Australisch graangevoerd Wagyu-rundvlees. “We zijn ervan overtuigd dat onze klanten tevreden zullen zijn met de uitzonderlijke marmering, malsheid en smaak van ons nieuwe 1788 Wagyu-rundvlees”, zegt Kaj Lelieveldt, Sales Executive bij de Jan Zandbergen Groep.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4