NBT
magazine
N
5
N I EUWS ACTUEEL
N I EUWS ACTUEEL
N I EUWS ACTUEEL
Nieuws
Actueel
TenBa BV, Bakkerij Advies, Taxatie en Realisatie mag zich sinds kort hoofdsponsor noe-
men van de jaarlijkse BakkersVakWedstrijden. TenBa was al subsponsor van dit evene-
ment, maar kreeg de gelegenheid van de organisatie om zich nu als hoofdsponsor aan
de jaarlijkse vakwedstrijden te mogen verbinden.
Nieuwe Fruitvulling in Dawn assortiment
Delifruit
®
Classic Exotic is eenvoudige en
direct uit het blik te verwerken voor het
vullen van taarten en gebak. Dawn geeft
het advies om 10% water of likeur toe te
voegen om uw gebak nog meer te ver-
rijken. Delifruit
®
Classic Exotic is bakvast
en diepvriesstabiel en kan vermengd
worden met water of siroop (tot 25%)
voor het bereiden van sauzen
Meer informatie:
Dawn Foods Benelux
Tel. +31 (0)76 572 41 40
www.dawnfoods.nlDawn Foods introduceert dit voorjaar een nieuwe fruitvulling DAWN
®
Delifruit
®
Classic
Exotic. Deze gebruiksklare fruitvulling (70%), met de ongeëvenaarde smaak van tro-
pisch fruit, bevat stukjes mango, ananas en passiefruitpuree. Deze fruitvulling heeft
vele gebruiksmogelijkheden voor het vullen van taarten, cake, vlaaien en koeken.
Vernieuwd: Amandel
Petits Fours Lente
Van de Leur Banketspecialiteiten bv komt met
een nieuwe uitvoering van haar Amandel
Petits Fours Lente. De vernieuwde kleuren en
decoraties, uitgevoerd in ton-sur-ton, geven
de Petits Fours een vrolijke en luxe uitstraling
en zorgen voor een mooie voorjaarslook in de
bakkerijwinkel.
Amandel Petits Fours Lente zijn gemaakt
van een wellingtonfonnetje met daarop een
bolletje zuivere amandelspijs. Ze zijn gede-
coreerd in vrolijke voorjaarskleuren met een
passende decoratie. De Petits Fours zijn uit-
gevoerd in ton-sur-ton, wat betekent dat de
Petit Four dezelfde kleur heeft als de decora-
tie. Dit geeft de Lente Petits Fours een extra
luxe en kwalitatieve uitstraling.
Meer informatie:
Van de Leur Banketspecialiteiten
tel. +31 (0)515 57 57 17
www.vandeleur.nlBakkerij Schellens
introduceert Feel
Good
In samenwerking met Scelta Mushroom intro-
duceert Bakkerij Schellens het nieuwe vitali-
teitsassortiment ‘Feel Good’: brood met min-
der zout. Bakkerij Schellens heeft hiermee een
productlijn ontwikkeld die aansluit bij mensen
die bewust bezig zijn met voeding en toch lek-
ker willen eten.
“Afgelopen jaar hebben wij samen met de
bakkers van Bakkerij Schellens ons padden-
stoelconcentraat ontwikkeld als smaakmaker
voor brood. De bakkers zijn er in geslaagd
om het zoutgehalte met tenminste 33% te
reduceren zonder concessies te hoeven doen
aan smaak en structuur van het brood”, aldus
Jan Klerken Jr., directeur Scelta Mushrooms.
“Onze klanten weten steeds beter wat ze wel
en niet willen eten”, zegt Jan Rijkers, chef
van de bakkerij van Schellens. “Mensen letten
meer op de ingrediënten in brood en de voe-
dingswaarde daarvan. Vanuit die gedachte en
vanuit onze passie voor smaakvolle producten
hebben we een productlijn ontwikkeld die
niet alleen voedzaam is, maar ook erg lekker.
Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een haver-
bol met chiazaad. Dat is weer eens iets anders,
heel gezond en reuze smakelijk!”
Met hulp van sponsoren is de jaarlijkse BakkersVakWedstrijd inmiddels een succes én nu
met deelname uit het hele land. De jaarlijkse BakkersVakWedstrijd, met als hoogtepun-
ten de Bedrijfs TopTien, de TopVijf voor banketbakkers en Jeugd TopVijf, is altijd op de
tweede woensdag in november. Dit jaar zal de BakkersVakWedstrijden gehouden worden
op woensdag 11 november 2015 in het Fries Congrescentrum in Drachten. TenBa zal op
die dag op het podium de ‘TenBa-Trofee’ uitreiken aan één van de trotse winnaars.
Meer informatie:
TenBa BV, Bakkerij advies | Taxatie | Realisatie
Tel. +31 (0) 317 47 12 11
www.tenba-bv.nlTenBa BV hoofdsponsor van de
BakkersVakWedstrijden