P. 24 VAN ASSELT & ALFERINK
Het Hein-assortiment van Van Asselt en Alferink is tijdens de Bakkersvak
2016 te bewonderen in stand D.1015. De laatste tijd heeft Hein het
ovenaanbod flink uitgebreid en dat heeft geleid tot een aantal prachtige
innovaties. Wij spraken met Stef Alferink over Bakkersvak 2016 en wat wij
van Van Asselt & Alferink mogen verwachten.
P. 27 VAN DER POL
Bakkersvak 2016 staat op het punt van beginnen en er is meer dan genoeg
te zien en te beleven tijdens de tweedaagse vakbeurs in Rosmalen. Als
specialist op het gebied van gelamineerde degen zal Van der Pol tijdens
Bakkersvak het fonceerdeeg onder de aandacht brengen.
P. 40 RETRO
Hoorn is een traditionele desembakker rijker. De bakker van Hoorn opende
namelijk op 31 oktober vorig jaar haar deuren in de Kerkstraat van de vesting-
stad aan de oevers van het Markermeer. Jantien Pronk is de trotse eigenares van
De bakker van Hoorn en heeft met het openen van haar bakkerij een droom in
vervulling zien gaan. Wij gingen in Hoorn op bezoek en knoopten een gesprek
aan met Jantien over de realisatie van De bakker van Hoorn.
P. 34 ‘DOOR HET OOG VAN DE BAKKER’
Maandag 18 januari was het zover: het eerste door Nederlandse Bakkerij
Techniek georganiseerde symposium ‘Door het oog van de bakker’. In het
Bakery Institute in Zaandam verzamelden een groot aantal vooraanstaande
leveranciers en bakkers om aan de hand van stellingen te discussiëren over de
rol van toeleveranciers, hedendaagse uitdagingen, ontwikkelingen in de bak-
kerij en de toekomst van de bakkerijbranche. De redactie van NBT Magazine
was ook aanwezig en blikt terug op deze bewogen dag.
NB T M
A G A Z I N E
N R
1 2 0 1 6 5
34
40