NB T M
a g a z i n e
n r
1 2 0 1 7
15
SNIJDEN
Bij het snijden staat de Bekospecialslicer centraal. Dit is een moderne broodsnijmachine
die gebruik maakt van een zogenaamd ‘rondmes’. Deze is uitermate geschikt voor vele
broodsoorten, zeker de vastere rogge- en speciaalbroden met een afmeting van maximaal
380x150x330mm. De snededikte is in te stellen tussen 4 en 24 mm. De specialslicer is ook
verkrijgbaar in small (maximale afmeting 320x140/160x320) en in een versie met zelfbe-
diening, waarbij er drie voorgeprogrammeerde snedediktes zijn.
KNEDEN
De tentoongestelde Kronos 200 PRO is een robuuste, nieuwe generatie Kemper kneder met
uitrijdbare kuip, die mengt en kneedt volgens het drie zones-kneedprincipe van Kemper.
Snelle, gelijkmatige en intensieve menging van de grondstoffen zorgt voor een optimaal
resultaat dat moeiteloos reproduceerbaar is, keer op keer. De kneder is verkrijgbaar als
Kronos en Kronos Pro. De laatste is niet tot 240 maar tot 400 kg deeg inzetbaar.
CHOCOLADE COMPLEET
Steeds meer bakkers werken met chocolade. Na het volgen van de workshops van Choco-
lade Compleet kan de bakker leren zelf met chocolade te werken. Creativiteit kent geen
grenzen. Voor beginnend en ervaren chocolatier.
LEVERANCIERS
Op stand D.1021 krijgen enkele ‘preferred dealers’ de ruimte om zich te profileren. De
eerste is Chocolate World, die chocoladeverwerkingsmachines toont. De tempereermachi-
ne CW40 wordt gedemonstreerd en ook andere tempereermachines en een glaceerband
zijn te zien.
De andere prefered dealer is Bear Varimixers. Zij tonen planeetmengers met verschillende
capaciteiten, besturingen en uitvoeringen. Ook is er de Easylift 60 liter.
GEREEDSCHAPPEN
Ten slotte presenteert de afdeling Bakkerijgereedschap een representatieve uitsnede uit het assortiment
gereedschap. Er is zelfs sprake van de introductie van twee nieuwe producten.
Ten eerste is dat de Atollspeed AS 300T highspeed oven, die hetelucht perfect combineert met magnetron-
technologie. Daardoor kan de 300T baktijden tot wel tien keer verkorten. Kleuren, gratineren en krokant
maken gebeurt door regelbare convectie in bereidingstijden van seconden tot maximaal enkele minuten.
De oven leent zich voor bakkerijen, kantines, restaurants, bars en elke andere locatie waar snel afbakken
van een verse snack een vereiste is.
Verder introduceert Beko Techniek nieuwe spuitzakken. Deze hebben extra grip door een gepatenteerde
‘ultragrip’-techniek. Deze premium spuitzakken zijn een goed alternatief voor verschillende soorten traditio-
nele spuitzakken. Ze zijn te gebruiken voor producten met een temperatuur van -30°C tot 110°C en ze zijn
verkrijgbaar in dozen van vijf rollen van 72 spuitzakken. Gratis samples zijn op de stand verkrijgbaar zodat
u ze zelf kunt uitproberen.
Ten slotte is er op de Bakkersvak nog een in-
novatief, kostenbesparend en op maat gemaakt
weegsysteem te zien waarmee het productiepro-
ces in één keer inzichtelijk en bestuurbaar wordt
gemaakt. Vanuit het motto ‘meten is weten’
wordt op het gebied van kostenbeheersing en
kwaliteit vooruitgang geboekt.
Voor aanvullende informatie:
Beko Techniek
Tel. +31 (0)24 6486288
www.beko-techniek.nlStands: C.1013 en D.1021
▼
Bekostone