Previous Page  18 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 18 / 52 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

1 2 0 1 7

18

B

a k k e r s v a k

2 0 1 7

Hoe groeit een ambachtelijke bakkerij uit tot een belangrijke partner op het gebied van brood en

banket voor horeca, catering, zorginstellingen en groothandels door heel Nederland? Ton Hendrikx

vertelt: “We begonnen gewoon als één bakkerszaak, maar de zaken gingen zo goed dat we uit-

eindelijk meerdere winkels zijn begonnen. Om onze omzet verder door te laten groeien, hebben

we op een gegeven moment besloten om er catering naast te gaan doen. Dit verliep zo succesvol

dat we uiteindelijk zijn gestopt met de bakkerswinkels om ons puur te kunnen gaan richten op de

catering.”

VARIATIE

Tegenwoordig is Bakkers Brigade, nu gevestigd in Ouderkerk aan de Amstel, dus alleen nog gericht

op out-of-home levering. Hiervoor biedt het bedrijf een grote variatie aan producten. Het basisas-

sortiment bestaat uit meer dan 250 dagverse brood- en banketproducten, waarbij ambachtelijkheid

en kwaliteit overigens nog steeds hoog in het vaandel staat. Verder levert Bakkers Brigade ook

speciale broden (denk aan spelt, biologisch en zuurdesembrood), bonbons, seizoens- en op maat

gemaakte producten.

Om een dergelijk assortiment aan te kunnen bieden zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen, is

er goed materiaal nodig. Daarom werkt Bakkers Brigade met verschillende ovens: “Voor broden en

dergelijke gebruiken we gewoon continu ovens, maar voor ciabatta’s en ander stukwerk gebruiken

we liever rotatie-ovens. Denk dan ook aan producten als muffins, croissants, saucijzenbroodjes,

gevulde koeken en dergelijke snacks.”

VERANDERING

De ontwikkeling van het bedrijf is volgens Hendrikx nooit klaar: “We willen steeds blijven vernieu-

wen.” Een onderdeel daarvan is ervoor zorgen dat de kwaliteit van de producten, een belangrijke

waarde voor Bakkers Brigade, in ieder geval constant blijft en liever nog verbetert. Om ook in

de toekomst de beste kwaliteit van de geleverde producten te kunnen garanderen begon Bakkers

Brigade onlangs na te denken over vervanging van de rotatie-ovens die ze al hadden.

Daarbij zijn ze niet over een nacht ijs gegaan, aldus Hendrikx: “We zijn rond de tafel gaan zitten

met vier leveranciers, om te kijken wat het beste bij ons past. Uiteindelijk is daar de door Van

BAKKERS BRIGADE BEGON OOIT ALS EEN

AMBACHTELIJKE BAKKERIJ IN AMSTERDAM,

MAAR DEZE TIJD LIGT INTUSSEN LANG

ACHTER ONS. HET BEDRIJF, DAT TOT EEN

LANDELIJKE BROOD- EN BANKETLEVERAN-

CIER IS UITGEGROEID, KLOPTE ONLANGS

BIJ VAN ASSELT & ALFERINK AAN VOOR

ZES NIEUWE OVENS VAN HEIN. WIJ SPRA-

KEN MET TON HENDRIKX VAN BAKKERS

BRIGADE OVER DIT PROJECT EN NATUUR-

LIJK NAAR ZIJN ERVARINGEN MET VAN

ASSELT & ALFERINK EN HEIN.

BAKKWALITEIT

Bakkers Brigade

DOOR

HEIN

VERBETERD