B
a k k e r s v a k
2 0 1 7
NB T M
a g a z i n e
n r
1 2 0 1 7
20
EERDER SCHREVEN WE AL ERG POSITIEF OVER DE HYGIËNISCHE UNIVERSELE BROODSNIJDER TREIF PRIMUS 400, DIE
WERKT ZONDER GEBRUIK TE MAKEN VAN OLIE. DISTRIBUTEUR FONS VAN DEN HEUVEL VAN HTI BAKKERIJMACHINES
ZEI TOEN OVER DE BOUWVORM VAN DE INNOVATIEVE SNIJMACHINE: “HIER WORDT HYGIËNE HELEMAAL OPNIEUW
GEDEFINIEERD. NOG NOOIT WAS BROOD SNIJDEN ZO SNEL, HYGIËNISCH EN STIL.” MAAR ER IS NATUURLIJK NIETS
ZO OVERTUIGEND ALS ZELF GETUIGE ZIJN, EN DAT KAN DIT JAAR OP DE BAKKERSVAK.
TREIF Primus 400
MOGELIJKHEDEN
Hygiëne heeft bij TREIF altijd hoog in het vaandel gestaan. Daarom beschikt de Primus
400 over een zogeheten ‘Premium Hygiënedesign’ waarbij de hele schacht uitgenomen
kan worden voor de reiniging. Hierdoor zijn hygiëneproblemen door vervuiling van
meelstof of andere stoffen uitgesloten. Bovendien maakt de machine geen gebruik van
olie.
CIRKELMES
Een andere opvallende feature van de Primus 400 is het cirkelmes. “Het speciale cirkel-
mes is afkomstig uit de eigen productie van TREIF, dat als enige fabrikant van broodsnij-
machines de messen zelf vervaardigt. Daardoor kan de kwaliteit van de messen, door
het bedrijf ook wel het ‘hart van de machine’ genoemd, gewaarborgd worden. Ook zijn
machine en messen op deze manier perfect op elkaar afgestemd.”
FLEXIBILITEIT
Wegens de ongeëvenaarde
hygiëne van de Primus 400
verdwijnt de veelzijdigheid
van de machine, ook in onze
vorige artikelen, soms enigs-
zins naar de achtergrond. Dit
is echter ook een belangrijk
voordeel van de machine.
De broodsnijder heeft een
inleglengte van 400mm en
de snijddikte is in te stellen
tussen de 4 en 24 millimeter, in stappen van een halve millimeter. Ook kan er met een
druk op de knop tussen twee snelheden gekozen worden: 130 of 220 sneden per minuut.
Zelfs in de snelle modus blijft de machine nog aangenaam rustig zijn werk doen. Dit
komt omdat het door TREIF gepatenteerde systeem van de geluidsisolerende borstels is
herzien en geoptimaliseerd.
De Primus 400 kan voor het gehele broodassortiment gebruikt worden, met inbegrip van
ovenvers brood. Ook bij zeer luchtige broodsoorten met óf zonder korst of andere gevoe-
lige broden kan er overtuigend zuiver gesneden worden, zelfs als het brood nog warm is.
Door de zogenaamde ‘gouden snede’ blijft ook de korst behouden, oftewel deze splintert
of brokkelt niet af. Dat is mogelijk, omdat de flinterdunne messen met minimale druk
door het brood gaan, maar absolute stabiliteit daarbij wel gegarandeerd is.
Meer informatie:
Heuvel Technische Installaties
Tel. + 31 (0) 24 6415848
www.htiwijchen.nl www.treif.deStand: C.1023
TE ZIEN OP
BAKKERSVAK 2017