NBT Magazine nr.1 2018

NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 1 8 11 PROGRAMMA: KLASSIEKERS IN EEN NIEUW JASJE Op beide dagen worden er verschillende masterclasses, demonstraties en workshops geor- ganiseerd op het geheel nieuwe belevenisplein op de beursvloer. Het complete programma wordt op één plek samengebracht waar kennis en inspiratie de hoofdrol spelen. Bij onder- scheidend zijn wordt vaak gedacht aan het maken van nieuwe, innovatieve producten, maar de klassiekers goed uitvoeren is ook een kunst. Alle demonstraties op het belevenisplein staan daarom in het teken van het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’. Of je nu nieuw bent in de branche of er al jaren rondloopt, op het belevenisplein kan elke bezoeker iets leren. Bezoekers worden uitgedaagd door de professionals en door hen aan het denken gezet. Door je vakmanschap te ontwikkelen bereid je je immers voor op de toekomst. Zowel het Nederlands Patisserie Team, het BoulangerieTeam en het Bakery Institute laten verschillende, klassieke producten zien waar een fraaie twist aan wordt gegeven. Er worden onder andere demonstraties gegeven over het maken van een Hollands koffie- broodje, tijgerwitbrood, krentenbollen, harde mokka, tarte tartin en verschillende soorten cake. Alle producten worden uiteraard in een nieuwe jasje gestoken. Bezoekers krijgen de handvatten mee om zichzelf te onderscheiden van de concurrent, door hun klassieke produc- ten in een 2.0 versie uit te voeren. DUTCH PASTRY AWARD Op zondag 4 maart 2018 wordt wederom de Dutch Pastry Award op Bakkersvak gehouden: dé vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau. Met het thema ‘History’ belooft het weder- om een spannende competitie te worden. Patissiers kunnen meedoen aan deze wedstrijd door het maken van een showstuk en (dessert)taart. Bij het winnen van de wedstrijd krijgt de winnaar het aspirant lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team. DE GELATO FESTIVAL CHALLENGE Dit jaar wordt het segment ijs voor het eerst geïntroduceerd op Bakkersvak. Ook zullen de voorrondes van de Gelato Festival Challenge voor Nederlandse ijsbereiders op Bakkersvak plaatsvinden. Het ijs wordt door een onafhanke- lijke en professionele jury beoordeeld op smaak, structuur, presentatie en opmaak. De winnaar ontvangt de titel ‘beste ijssmaak van het land’ en maakt vervolgens kans om de Europese- of Wereldtitel te bemachtigen. PRAKTISCHE INFORMATIE Op 4 en 5 maart 2018 is Bakkersvak te bezoeken in de Evenementenhal in Gorinchem van 10:00 tot 18:00 uur. Blijf op de hoogte van alle updates rondom Bakkersvak via Twitter (@BAKKERSVAKNL) of Facebook (Vakbeurs Bakkersvak). Meer informatie of inschrijving voor een toegangsticket via www.bakkersvak.nl. Let op: vooraf inschrijven is verplicht. Zonder voorinschrijving geldt een entreeprijs van € 25,-.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4