NBT Magazine nr 1 2019 Online

NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 1 9 25 De reden voor ons bezoek aan MIWE met MIWE Agency Nederland is in eerste instantie om het onlangs geopende LBC met eigen ogen te zien, maar het geeft ons ook meteen de gelegenheid om het gehele productieproces dat van A tot Z plaatsvindt op locatie in Arnstein te bewonderen én we ervaren de hoge standaard op kwaliteitsniveau die MIWE erop nahoudt. We reizen samen met Patrick en Gerard richting Arnstein en worden daar met alle egards ontvangen door de mensen van MIWE. Allereest – na een lekker kopje koffie – worden we geïnformeerd over MIWE zelf en de rijke historie, met als belangrijke mijlpaal het honderdjarig bestaan dat dit jaar groots gevierd wordt. ‘ZICHT-EN-GEUR-BAKKEN’ Als we een korte blik werpen op het roemruchte verleden van MIWE zijn er een aantal hoogtepunten te ontdekken. Allereerst natuurlijk de oprichting van MIWE door Michael Wenz in 1919, maar als je kijkt naar veel van de innovaties die de bakkerijwereld fundamenteel hebben veranderd op ovengebied, zijn een groot aantal van deze veranderingen terug te leiden naar MIWE-innovaties. In-shop bakken, nu een universeel concept, werd ooit uitgevonden door prof. Edgar Michael Wenz (de tweede eigenaar). Wat hij ‘zicht-en- geur-bakken’ noemde was een manier voor bakkers om beleving toe te voegen aan het hele verkoopproces door in de winkel te bakken. Een andere mijlpaal in het honderdjarig bestaan van MIWE is de introductie van de wagenoven. Het principe van de wagenoven vindt zijn oorsprong in de meest noordelijke hoeken van Scandinavië, maar werd verder geperfectioneerd en richting de Europese markt gepresenteerd door MIWE. LBC MIWE heeft een duidelijk doel: het helpen van de bakker om het best mogelijke product bij de consument te krijgen. Daarvoor heeft MIWE een zeer uitgebreid assortiment ovens, maar biedt de Duitse producent ook koel- en vriessystemen. Dat zien we met eigen ogen in het prachtige, futuristische en volledige geoutilleerde Live Baking Centre in Arnstein. Hier vind je alles terug waar MIWE voor staat: vakmanschap, kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Het LBC is eigenlijk de ultieme MIWE-wereld waar experts en meesterbakkers elkaar ontmoeten om tot het beste resultaat op productgebied te komen. Als wij het LBC bezoeken worden we door ‘Backmeister’ en MIWE-specialist Thorsten van Lengerich rondgeleid. Dat we Thorsten de MIWE-specialist noemen in niet voor niks. Hij is het gezicht van MIWE op de verschillende beurzen waar het bedrijf zich presenteert en hij was zodoende vorig jaar – net als dit jaar – aanwezig op Bakkersvak om de mogelijkheden met de MIWE- ovens toe te lichten. In het LBC neemt hij ons één voor één mee langs het uitgebreide assortiment ovens en koel- en vriessystemen dat daar gepresenteerd is. MIWE heeft zo’n ruim assortiment van alle mogelijke ovens (wagen-, etage-, rotatie-, tunnel-, thermische olie-, winkel-, combi- en elektrische ovens etc.) dat je er bijna van gaat duizelen. Er is nagenoeg geen andere producent die een dergelijk allesomvattend assortiment heeft, waarmee elke bakker bediend kan worden. ROLL-IN E+ Als we dieper ingaan op het MIWE-aanbod dan kunnen we niet anders dan met de Roll-in e+ beginnen. De welbekende rotatieoven is de meest populaire MIWE-oven in ons land en dat heeft alles te maken met de geweldige bakeigenschappen van de oven, maar er zijn ▼ Patrick Veenhuizen en Gerard Wermelink

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4