NBT Magazine nr 1 2019 Online

C o l o f o n e n D e V i s i e Vaktijdschrift voor de totale bakkersbranche. Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen, The Netherlands Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.nbtmagazine.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Coen de Jager (hoofdredacteur) c.dejager@gpmedia.nl Advertentieverkoop: GPmedia BV Verkoopleider: Gerdo van de Peppel g.peppel@gpmedia.nl Media-adviseurs: Emiel Bruning, e.bruning@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uit­ gevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van Koophandel. NBT Magazine heeft het HOIKeurmerk. Dit betekent dat de oplage is gegarandeerd en gecontroleerd. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 24,- Losse verkoop € 10,50 Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Fotografie: Maaike van Esch Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2019 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. NBT Magazine besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/ of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. TweemaandelijksVaktijdschrift - Erkenningsnummer (P708168) Vaktijdschrift voor de totale bakkersbranche | Maart 2019 | 20e jaargang no.1 | Prijs € 10,50 nbt magazine COVERSTORY MIWE: AL 100 JAAR VOORUITSTREVEND Special BAKKERSVAK 2019 NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 1 9 3 Als je net als ik toch al een tijdje het voorrecht hebt om te schrijven over de vele mooie bedrijven en bakkerijen in deze branche, ga je het normaal vinden dat er nieuwe bakkerijen met prachtige versconcepten of Live Baking Centres worden gerealiseerd. Het wordt een beetje vanzelfsprekend, terwijl het dat natuurlijk absoluut niet is. Zo was ik onlangs op bezoek bij Bakkerij Cees de Jong in Rhenen. Cees mag dan heel nuchter over zijn winkel spreken, wij zijn toch onder de indruk van hetgeen we zien in Rhenen. Je loopt een verswinkel binnen waar brood en banket absoluut de hoofdrol spelen, maar waar kaas, vleeswaren, tapas, noten en vele andere lekkernijen eigenlijk net zo prominent gepresenteerd én verkocht worden. Beleving van de bovenste plank. De noten worden in de winkel gebrand, je kunt er even lekker genieten van een saucijzenbroodje en een kopje koffie en in de open bakkerij wordt druk gewerkt aan de meest overheerlijke producten. ‘Zo kan het ook’, dacht ik toen ik in Rhenen op bezoek was. Het is geweldig om te zien dat er nog zo veel bakkers zijn die hun visie durven te realiseren. De concurrentie is moordend, zo mogen we wel stellen. Schrik niet, maar van al het brood dat Nederlanders eten, wordt 66% gekocht in supermarkten. Ik vind dat echt te gek voor woorden, maar de feiten liegen niet. Als je je wilt onderscheiden van de supermarkt, doe je dat helaas niet alleen meer op kwaliteit. Het draait om beleving en het vervullen van de wensen van je klant. Wat verwachten ze als ze in jouw winkel komen? Daar moet je antwoord op zien te krijgen. Een partij die helpt om beleving te creëren is MIWE. Daar ben ik in ieder geval van overtuigd tijdens mijn bezoek aan het Live Baking Centre van MIWE in Arnstein. De passie, de kwaliteit, het vakmanschap: je kunt er niet omheen. Voor in de winkel heeft MIWE bijvoorbeeld een werkelijk spectaculaire WENZ 1919 retro etage-oven. Als je die in je winkel plaatst en je producten erin bakt, dan heb je instant beleving. Maar ook als het gaat om productieovens is MIWE van alle markten thuis. Lees daarom zeker het uitgebreide verslag dat ik maakte naar aanleiding van ons bezoek in Arnstein. Nog even terugkomend op beleving. Als je als bakker – en dat kan ik heel goed begrijpen – op zoek bent naar inspiratie, bezoek dan zeker de aankomende Bakkersvak. Daar vind je misschien niet alles, maar je ziet een glimp van wat er mogelijk is. Wij zijn zelf ook aanwezig op Bakkersvak, dus mocht je mij aan mijn jasje willen trekken voor wat voor reden dan ook, doe het! Bijvoorbeeld als je meer wilt weten over mijn bezoek aan Rhenen of Arnstein. Daar kan ik nog wel uren over praten. Veel leesplezier met deze uitgave van NBT Magazine. Hoofdredacteur NBT Magazine De Visie HET DRAAIT OM BELEVING Coen de Jager

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4