NBT nr1 2021 Online Editie

NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 2 1 17 BAKKERIJ HOFMAN Bakkerij Hofman in Sliedrecht is voor ons geen onbekende. Peter Hofman, eigenaar van Banketbakkerij Hofman, heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in vernieuwing van zijn machinepark en in verdere automatisering en optimalisering van zijn bakkerij voor zover dat mogelijk is bij een ambachtelijke bakker. Eigenlijk alle grote aankopen, zoals de ovens en de koel- en vriescellen, zijn gedaan bij Van Asselt & Alferink. Peter heeft namelijk hele goede ervaringen met HEIN. ANDERE PROJECTEN Het eerste gezamenlijke project dat Peter Hofman samen met Van Asselt & Alferink realiseerde, was in 2005. “Destijds was ik op zoek naar twee winkelovens en de keuze viel op HEIN, maar we investeerden meteen in een grote vloeroven. Dat was allemaal naar onze tevredenheid verlopen. Toen we in 2010 besloten zelf met de productie van grootbrood te starten en dus daarvoor onze productie moesten aanpassen met onder meer de aanschaf van een rotatieoven en remrijskasten, was de keuze voor HEIN weer snel gemaakt. Dat had mede te maken met de flexibiliteit van Van Asselt & Alferink. We zochten naar een compacte oplossing, door de beperkte ruimte, en zij konden daar aan voldoen.” Toen het moment kwam om in 2018 de koel- en vriescellen te vervangen, dacht Peter meteen aan zijn ‘vaste’ leverancier en nu er een nieuwe rotatieoven ‘moest’ komen bij Bakkerij Hofman, koos Peter weer voor de voor hem bekende weg en klopte aan bij Van Asselt & Alferink. “Als iets goed is, hoef je niet te veranderen. Ik ben nog nooit teleurgesteld door Van Asselt & Alferink en HEIN. Alle machines draaien naar volle tevredenheid, dus waarom dan iets anders kiezen? Waarom we een Ecostone 2 rotatieoven hebben aangeschaft? Ik wilde graag meer zekerheid en nu was het financieel aantrekkelijk om onze oude rotatieoven in te ruilen voor een nieuwer en zuiniger model.” KEUZE VOOR HEIN De Ecostone 2 rotatieoven staat goed zichtbaar in de winkel, waarnaast de vloeroven opgesteld staat. “Het geeft natuurlijk een extra beleving voor onze klanten als we de broden en dergelijke in de vloeroven schieten of eruit halen, maar doordat we ook gewoon massa draaien voordat de klanten in de winkel komen, was er behoefte aan een rotatieoven waarmee we grote aantallen op een constante, goede kwaliteit konden bakken. Helaas kan ik maar één grote rotatieoven kwijt, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben. We zijn dus afhankelijk van die ene oven voor de productie van ons grootbrood en dan moet je wel kunnen vertrouwen dat het altijd goed gaat. Dat is ook een reden om wederom voor HEIN te kiezen.” HEIN-AMBASSADEUR Mogen we Peter met alle geslaagde projecten door de jaren heen nu een HEIN-ambassadeur noemen? “Het gaat om vertrouwen en als iets goed is, dan hoef je er ook niet aan te twijfelen. Ik ben altijd heel tevreden geweest met de samenwerking met Van Asselt & Alferink en daarbij de ondersteuning van Burnex. Natuurlijk gaat niet alles altijd goed, maar het wordt wel altijd goed opgelost. Bij de installatie van de nieuwe rotatieoven is er bijvoorbeeld een deukje in de ovendeur gekomen, maar ik weet dat dat gewoon goedkomt. En ik wil helemaal ontzorgd worden, en dat gebeurt. Zo heeft Burnex naast de installatie van de oven – wat een werk is dat trouwens – ook de pijpen aangelegd voor de stoom- en rookgasafvoer. Heel professioneel allemaal en je weet dat het goed gebeurt. Dat wil ik graag en geen rompslomp. Ik heb al genoeg aan mijn hoofd.” KLAAR VOOR DE TOEKOMST Je mag wel stellen dat Peter de afgelopen jaren flink geïnvesteerd heeft in zijn bakkerij. “De keus was echt om nu nog één keer te investeren om alles optimaal te maken en nu te gaan profiteren van alle investeringen. Ik wil graag het maximale uit elke investering halen en dat kan nu. We hebben een optimaal machinepark om kwalitatief hoogwaardige producten te produceren en een groei te realiseren. De vooruitzichten hier zijn goed met voorgenomen nieuwbouwprojecten, dus we hopen dat we dat de komende jaren terug gaan zien in een grotere klantenkring. We zijn nu echt klaar voor de toekomst, mede door de hulp van Van Asselt & Alferink.” Meer informatie: Van Asselt & Alferink/HEIN Tel. +31 (0)345-820204 | www.vanasseltenalferink.nl Peter Hofman voor zijn nieuwe Ecostone 2 rotatieoven

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4