NBT nr1 2021 Online Editie

NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 2 1 37 P r o j e c t Breimer’s Bakkerij IS KLAAR VOOR DE TOEKOMST MET EEN FORTUNA KLEINBROOD-INSTALLATIE “Fortuna is bij uitstek een kleinbroodspecialist met een ervaring van meer dan 130 jaar en daarmee een van de oudste bakkerijmachinefabrikanten überhaupt. Wij zijn heel trots dat we dit merk mogen vertegenwoordigen in Nederland. Fortuna concentreert zich volledig op het ambacht en de midden ambachtelijke bakkerij en richt zich op een capaciteit tussen de 4000 tot 16.000 stuks per uur.” BAKKERIJEN Fortuna heeft dus een lange geschiedenis en een goede reputatie, waar Breimer’s Bakkerij haar keus op liet vallen. “Breimer’s Bakkerij bestaat zelf al 220 jaar. Het is dus een oud, maar ook heel modern en echt familiebedrijf met drie vestigingen, waarvan twee in Lemmer en een in Joure. In Lemmer vindt het merendeel van de bakactiviteiten plaats. Breimer’s maakt zijn producten nog steeds allemaal zelf en heeft in Lemmer een bakkerij/croissanterie die ook gericht is op het toerisme en heel succesvol draait. Verder belevert de bakkerij instellingen en ziekenhuizen waar men geen vakantie kent”, vertelt Rien. KAISER-SNIT BROODJES Waarom de keus voor een nieuwe kleinbroodstraat? “Ze willen met de nieuwe installatie ook beantwoorden aan de vraag naar Kaiser-snit broodjes en daarbij is de wens om nog rationeler te kunnen produceren. Na veel marktonderzoek is de keus gevallen op een 5-rijige Magnum kopmachine van Fortuna met een gewichtsbereik van 20 – 180 gram en een capaciteit van ongeveer 12.000 stuks per uur. De gehele installatie is op verzoek van RVS gebouwd, voorzien van een voorrijskast met geïntegreerde puntjesmachine en stempelstation, waar de verschillende gestempelde broodjes mee kunnen worden gemaakt, zoals ook de snit-broodjes. Het hele proces loopt volledig geautomatiseerd en met elektronische besturing.” TEVREDEN KLANT Wat zijn de specifieke kenmerken van de Magnum kopmachine van Fortuna? “De Magnum wordt gekenmerkt door een bijzonder zachte deegverwerking. Bij de constructie van de machines wordt rekening gehouden met de huidige hoge hygiënische eisen. Bewerkte deegstukken kunnen via een strooi-unit met verschillende zaden worden bestrooid en worden naar de afzetinstallatie getransporteerd. De installatie is voorzien van een puntjesmachine met bovenlopende band waar ook de bekende Breimer’s stokjes op gemaakt worden. Bij de uitloop worden deze nog uitgelijnd en bestrooid. De heren Breimer hebben de installatie bij Fortuna in Staffelstein technisch afgenomen. Ondertussen is de installatie gemonteerd en door een proefbakker van Fortuna ingewerkt. Ik heb vanuit eerste hand vernomen dat er naar volle tevredenheid mee wordt gewerkt. Wederom een tevreden klant dus, wat de goede reputatie van Fortuna alleen maar onderstreept.” Meer informatie: Technisch Buro Rittershaus Tel. 06-53324560 | www.rittershaus.eu TECHNISCHBURORITTERSHAUSHEEFTMET FORTUNAEENUITGEBREIDMACHINEAANBOD SPECIFIEK VOOR BAKKERS. IN HET ASSORTIMENT VAN FORTUNA SPEELT DE KLEINBROOD- INSTALLATIE EEN BELANGRIJKE ROL. RIEN RITTERSHAUS WEET ALS GEEN ANDER, EEN GOEDE BAKKER STELT HOGE EISEN IN DE KEUZE VAN ZIJN KLEINBROOD-INSTALLATIE. “EN DE HEREN BREIMER, VAN BREIMER’S BAKKERIJ IN LEMMER, ZIJN GOEDE BAKKERS, WANT ZE HEBBEN VOOR EEN KLEINBROOD-INSTALLATIE VAN FORTUNA GEKOZEN”, ALDUS RIEN RITTERSHAUS.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4