NBT Magazine nr1-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 1 2023 3 Vaktijdschrift voor de totale bakkersbranche. Verantwoordelijke uitgever Nederland: GPmedia BV Van Schaeck Mathonsingel 8 6512 AP Nijmegen, The Netherlands Telefoon: +31 (0)24 3 246146 E-mail: info@gpmedia.nl Internet: www.gpmedia.nl www.nbtmagazine.biz Verantwoordelijke uitgever België: GPmedia BV Postbus 10000 2300 Turnhout (B) Uitgever: Peter Peeters Redactie: Coen de Jager (hoofdredacteur) c.dejager@gpmedia.nl Sales: GPmedia BV Gerdo van de Peppel (Verkoopleider) g.peppel@gpmedia.nl Demi van der Coer (Media-adviseur) d.coer@gpmedia.nl Alle orders worden afgesloten en uitgevoerd conform de Regelingen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbanken en bij de Kamer van Koophandel. NBT Magazine heeft het HOI Keurmerk. Dit betekent dat de oplage is gegarandeerd en gecontroleerd. Abonnementen: www.gpmedia.nl of via info@gpmedia.nl Per jaar € 42,- Losse verkoop € 10,50 Het abonnement kan elk gewenst moment ingaan. Vormgeving: GPmedia BV Telefoon: +31 (0)24 3 246146 Internet: www.gpmedia.nl Druk: PRinterface ISSN: 1872-9363 © Copyright 2023 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. NBT Magazine besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juistheid van de informatie die in het vaktijdschrift wordt opgenomen. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. De uitgever en de auteurs zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade, van welke aard ook, die is ontstaan als gevolg van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op de bedoelde informatie. Colofon en De Visie Ik weet niet of u het zich nog kan herinneren, maar de laatste keer dat Bakkersvak georganiseerd werd, was corona net uitgebroken in ons land en deden we nog wat lacherig over het virus. Tijdens de beurs konden we nog niet bevroeden dat we bijna twee jaar lang in onzekerheid en lockdowns zouden leven. Nu lijkt het alweer een eeuwigheid geleden en staan we eindelijk weer aan de vooravond van een vakbeurs in eigen land. Ik weet zelf niet meer hoe vaak Bakkersvak uitgesteld is, maar we gaan weer. Met alle huidige ontwikkelingen en perikelen, is dit het ideale moment voor alle leveranciers in onze branche om zich te tonen, voor bakkers om zich te laten inspireren en voor iedereen om elkaar te treffen in een andere setting dan de afgelopen jaren. Zo afgaand op de verhalen van beursorganisator Easyfairs worden Bakkersvak en het gelijktijdig georganiseerde IJsVak ouderwets druk, met een grote diversiteit aan exposanten en activiteiten. Wat u allemaal mag verwachten, lichten wij toe in de voorbeschouwing op de vakbeurs in Gorinchem op pagina 6 en 7, maar verdeeld in deze uitgave van NBT Magazine komen ook exposanten aan het woord over hetgeen ze gaan presenteren. Een algemene deler die nagenoeg alle exposanten benoemen, is de noodzaak om te voorzien in de wensen van u als bakker. Dat houdt in: veel duurzame oplossingen op machinegebied en duurzame oplossingen van grondstoffenleveranciers. Duurzaamheid is het sleutelwoord op dit moment en zo breed van toepassing. Iedereen ziet de noodzaak in van duurzamer produceren, want je wilt minder verbruiken om je energierekening lager te krijgen (of te houden) en om je uitstoot – lees je voetafdruk – te verkleinen. Consumenten zijn zich nu eenmaal meer en meer bewust van duurzaamheid en kijken echt naar producenten die inzetten op het verduurzamen van hun productieproces. In deze uitgave vindt u veel verhalen terug over hybride oplossingen op ovengebied, maar ook hoe je duurzaam producten kunt coderen. In deze eerste editie van 2023 hebben wij ons als redactie ook gericht op de ontwikkelingen op grondstoffengebied. Vegan en glutenvrij is onder consumenten al lang geen modewoord of stroming meer, maar een levensstijl of een must en daardoor voor bakkers echt een mogelijkheid en nieuwe omzetmaker. Dawn Foods is een voorloper op dat gebied en geeft tips hoe je deze nieuwe productgroep kunt integreren binnen je assortiment. En als je het dan toch weer over duurzaamheid hebt, kunnen we op dit moment ook niet om Bakkersgrondstof heen. Bakkersgrondstof verwerkt oude broden tot broodmeel en dit broodmeel dient als grondstof voor diverse levensmiddelen, zoals desem. Zo geef je oude, overbodige producten een tweede leven. Lees hun verhaal dus zeker ook even. Zo ziet u maar weer dat de bakkersbranche weer volop in beweging is. Er is de afgelopen jaren enorm veel gebeurd, maar inventiviteit en ondernemerschap komen altijd bovendrijven. Dat gaan we tijdens Bakkersvak ook zeker weer zien. Zie ik u daar? Wij zijn zelf in ieder geval ook aanwezig op stand H102 en verwelkomen u graag als u vragen en/of opmerkingen heeft. Voor nu veel leesplezier met deze uitgave gewenst. De Visie nbt magazine Tweemaandelijks Vaktijdschrift - Erkenningsnummer (P708170) Va k t i j d s c h r i f t v o o r d e t o t a l e b a k k e r s b r a n c h e | F e b r u a r i 2 0 2 3 | 2 4 e j a a r g a n g n o . 1 | P r i j s € 1 0 , 5 0 Special BAKKERSVAK EN GRONDSTOFFEN COVERSTORY KEMPF GMBH BAKEWARE & COATING NEEMT MEERDERHEIDSBELANG IN KEYBAKE Hoofdredacteur vaktijdschrift NBT Magazine c.dejager@gpmedia.nl DUURZAAMHEID IS HET SLEUTELWOORD OP DIT MOMENT EN ZO BREED VAN TOEPASSING

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4