NBT Magazine nr1-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 1 2023 4 INHOUD P. 6 VOORBESCHOUWING BAKKERSVAK Iedere bakker staat op dit moment voor grote uitdagingen. Hoe kunnen jullie het beste omgaan met de gestegen energie- en grondstofprijzen? Hoe kun je jouw bedrijf of jouw merk positioneren? Bakkersvak en IJs-Vak spelen daar op in en de vakbeurs opent haar deuren op 5, 6 en 7 maart in Evenementenhal Gorinchem. P. 14 BAKKERS AAN HET WOORD Vanaf heden hebben wij een nieuwe rubriek in iedere uitgave van NBT Magazine onder de veelzeggende naam ‘Bakkers aan het woord’. In deze rubriek zullen bakkers hun visie geven op een aantal thema’s die wij voorleggen, zoals deze keer ‘Bakkersvak’ en ‘grondstoffen’. In deze eerste editie spraken wij met Amir Alsady van Alsady Brood en Banket in Assen en René Dijkzeul van de gelijknamige bakkerij in Vijfhuizen. P. 15 ROYAL KAAK Royal Kaak is als leverancier van industriële bakkerijlijnen altijd op zoek naar optimalisering in alle geledingen van het proces. De laatste tijd is de focus vooral op duurzaamheid komen te liggen, mede door de ontwikkelingen rondom de energiecrisis en de klimaatdoelstellingen en alle gevolgen die dat meebrengt voor producenten zoals (industriële) bakkers. P. 21 COVERSTORY KEYBAKE De Duitse producent Kempf GmbH bakeware & coating heeft een meerderheidsbelang genomen in KeyBAKE. Dat houdt in dat Linda Troisfontaine haar aandelen verkocht heeft en Joop Kornelis de helft van zijn aandelen van de hand doet. Dit zorgt voor nieuw elan, nieuw kapitaal en de ruimte om de verdere groei te realiseren en de continuïteit richting de toekomst te waarborgen. 6 14 15 21

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4