NBT Magazine nr1-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 1 2023 5 P. 24 BAKKERSGRONDSTOF Ze zijn er al een paar jaar ‘mee bezig’ maar inmiddels hebben Sebastiaan Hetterschijt, Paul Berntsen en Jos Veltmaat met Bakkersgrondstof serieus voet aan de grond gekregen. Bakkersgrondstof verwerkt oude broden tot broodmeel en dit broodmeel dient als grondstof voor diverse levensmiddelen, zoals desem, maar ook diervoer en granola. P. 28 DOMINO Duurzaamheid staat hoog op de agenda van bedrijven in alle sectoren. Fabrikanten van codeer- en inspectieapparatuur spelen een grote rol in de overgang naar duurzamere productielijnen. Een goed voorbeeld van hoe codeerapparatuur kan helpen bij duurzaamheid, is Domino’s Cx350i hoge resolutie dozenprinter. P. 36 DAWN FOODS Je kunt er als bakker eigenlijk niet meer omheen: glutenvrije en vegan producten zijn voor een deel van jouw doelgroep een must geworden. Dawn Foods is een voorloper op het gebied van een zeer divers glutenvrij en vegan assortiment voor bakkers en Sarah Browner (Market Researcher & Insights Manager van Dawn Foods) weet daar alles over te vertellen. P. 39 RETRO Wij spreken na acht jaar weer met Eric van Otten. De bakker uit Enter zag de afgelopen jaren zijn bakkerij flink groeien met als laatste mijlpaal de verbouwing van de winkel in Enter, waar een nieuw concept uitgerold is. Naast een ruime winkel waar zelfbediening geïmplementeerd is, vind je nu ook een lunchgedeelte die de tearoom genoemd wordt. 24 28 36 39

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4