NBT Magazine nr1-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 1 2023 9 BAKKERSVAK INNOVATIEVE OPLOSSINGEN BROUWER OVENTECHNIEK TE ONTDEKKEN OP BAKKERSVAK Brouwer Oventechniek heeft in de afgelopen dertig jaar een vooraanstaande reputatie opgebouwd als ovenproducent en sinds de overnamen van Hebaco en OK-tech (voorheen FN) door Brouwer oventechniek is er nog meer vak- en baktechnische kennis en ervaring aanwezig binnen het team. Dat resulteert ook al in aanzienlijke ontwikkelingen zoals een hybride oven met twee verbrandingssystemen. Erik: “Onze rotatieovens zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld met een branderkamer aan de boven-, achter- of zijkant, als een inrij- of doorrij-oven en in allerlei groottes, tot wel vier karren per charge. Een oplossing die nu voor iedere bakker interessant zal zijn, is onze hybride oven. Deze heeft twee verbrandingssystemen en kan daardoor elektrisch- en gasgestookt worden. Deze twee systemen vullen elkaar aan. De oven wordt eerst elektrisch opgestookt en bij hogere warmtevraag zal de brander bijspringen. Om dit systeem te integreren is er maar een 32A aansluiting voor stroom nodig en deze is in de meeste bakkerijen wel aanwezig. Dit resulteert natuurlijk ook in een forse vermindering in gasverbruik. Onze Duo Power oven beschikt over twee complete verbrandingssystemen. Deze oven kan dus zowel volledig op gas, volledig elektrisch of hybride bakken. Door de onzekerheid op de energiemarkt, zal deze oven zorgen voor de meest flexibele manier van bakken. De prijzen van gas en elektriciteit zijn zo onderhevig aan fluctuatie dat ze zelfs binnen één dag kunnen veranderen. Met de Duo Power heb je dan de keuze met welke energiebron je gaat bakken.” BESTURING Recent heeft Brouwer Oventechniek de besturing van haar ovens vernieuwd. “De door ons zelf ontwikkelde Brouwer-ovenbesturing die in nieuwe ovens geplaatst wordt, wordt ook geïmplementeerd in bestaande (olie)ovens. Deze worden dan omgebouwd en voorzien van deze besturing.” WINKELOVENS Naast productie-ovens heeft Brouwer Oventechniek ook een uitgebreid aanbod in winkelovens. “Bij Unox maken ze allerlei winkelovens: van een 16 plaats inrijoven tot een drie plaats convectieoven. Daarnaast hebben ze ook de supersnelle Speed X en Speed pro in het assortiment. Deze worden veel gebruikt in winkels waar grote piekmomenten zijn.” ROBOTS Samen met Romias Robotics ontwikkelt Brouwer Oventechniek oplossingen voor de bakkerij. “Hierbij kunnen veel terugkerende werkzaamheden overgenomen worden door een robot. In deze tijd van personeelsschaarste kan dit een uitkomst voor de bakker zijn. Dit en nog veel meer lichten wij toe tijdens Bakkersvak. Zijn er vragen over afzuigkappen, narijskasten, wagens en werkbanken, dan kunnen we u hier ook bij helpen. Graag vertellen we u op de beurs ook meer over de bakkwaliteiten van onze olieovens, die zoals al onze ovens gemaakt worden in Nijverdal.” Meer informatie: Brouwer OventechniekTel. +31 (0) 548 611010 www.brouweroventechniek.nl | Bakkersvak-stand: D119 NOG RUIM EEN WEEK EN DAN MOGEN WE WEER MET ZIJN ALLEN GENIETEN VAN ALLES WAT BAKKERSVAK TE BIEDEN HEEFT. BROUWER TECHNIEK IS VAN PLAN U TE VERRASSEN MET EEN GEDEELTE VAN HAAR BREDE ASSORTIMENT. ERIK TIJHOF GEEFT TOELICHTING OP HETGEEN BROUWER OVENTECHNIEK GAAT LATEN ZIEN TIJDENS BAKKERSVAK. “WIJ TONEN ONDER MEER ONZE OLIEOVEN, ROTATIEOVEN, FOURS FRINGAND ETAGE OVEN, UNOX WINKELOVEN EN EEN OPLOSSING DIE WE SAMEN MET ROMIAS ROBOTICS HEBBEN ONTWIKKELD.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4