14 NBT MAGAZINE NR 1 2025 INTERVIEW Met bijna 25 jaar ervaring in de machinebouw in de bakkerijbranche heeft Hans zijn ervaring en kennis ruim op orde. Sinds kort is hij actief als sales manager bakkerij bij VEMAG-Seydelmann.nl en heeft hij een duidelijk doel: bakkers ontzorgen én helpen met automatiseringsoplossingen. “Wij helpen klanten bij het vinden van de juiste oplossingen in het productieproces om verbeteringen aan te brengen waar dat mogelijk is. We hebben hele mooie oplossingen voor ambachtelijke bakkers, maar net zo goed voor grote industriele bakkerijen.” HANS BESEMS NIEUWE SALES MANAGER BAKKERIJ BIJ VEMAG-SEYDELMANN.NL VEMAG staat te boek als één van de meest toonaangevende machinefabrikanten voor het vullen, portioneren, verdelen, vormen en verwerken van deeg, beslag en vullingen met verschillende consistenties. Of er nu toast, rogge- of volkorenbrood, pizza’s, koekjes, hamburgerbroodjes, Engelse muffins, diverse beslagen, proteïnerepen of glutenvrije producten geproduceerd worden; VEMAG ontwikkelt en verkoopt al tientallen jaren flexibele oplossingen voor brood- en banketfabrikanten over de hele wereld. VEMAG-Seydelmann.nl – de Nederlandse afdeling van VEMAG GmbH – biedt een breed scala aan oplossingen voor zowel ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkers en ze tonen hun specialisme tijdens Bakkersvak, waar ook Hans Besems aanwezig zal zijn. Hij is sinds kort verantwoordelijk voor de bakkerijtak bij VEMAG-Seydelmann.nl. Focus op bakkersbranche Waar VEMAG-Seydelmann.nl een sterke aanwezigheid heeft in de vleesverwerkende industrie in Nederland, is er met de komst van Hans ook een persoon aangenomen met een achtergrond in de bakkerij en zodoende met de nodige bakkerskennis en -ervaring die zich richt op de bakkersbranche. “Door de ontwikkelingen bij ons als bedrijf en de grote vraag naar oplossingen zoals wij ze bieden, is de keus gemaakt om nog meer gericht de bakkersmarkt te gaan voeden. Ik denk dat ik daarvoor de juiste persoon ben, ook gezien mijn ervaring. Ik ben opgeleid tot bakker en weet wat er speelt in een bakkerij. Daarbij weet ik hoe de combinatie tussen techniek en een kwalitatief hoogwaardig bakkersproduct het beste te bereiken is. En het portioneren en vormen bepalen natuurlijk ook voor een groot deel de eindkwaliteit van een product. Daarin kunnen wij een enorme bijdrage leveren.” XY-tafel Dat er op dit moment in alle geledingen van de bakkerijindustrie vraag is naar automatisering, onderschrijft Hans. “Door arbeidsproblemen zijn bakkers veelal zoekende naar passende oplossingen en met onze machines kun je naast kostenbesparing ook een reductie in arbeid realiseren. Kijk alleen naar onze nieuwste machine, de XY-tafel, die de hand van bakker vervangt en uitgerust is met een VEMAG-vuller en doseernozzle om bijvoorbeeld koekjes te spuiten of muffins te doseren. Door dat te automatiseren hoeft de bakker dat arbeidsintensieve proces zelf niet meer uit te voeren en krijg je een consistent, nauwkeurig gedoseerd en hoogwaardig eindproduct. Dat zullen we laten zien tijdens Bakkersvak, waar wij aanwezig zijn als exposant.” Robot500 VEMAG toont tijdens Bakkersvak op stand C26 ook andere oplossingen waar u als bakker mogelijk wel geïnteresseerd in bent. Denk bijvoorbeeld aan het produceren van (energie)repen. “Met de Robot500, de kleine krachtpatser onder onze vacuümvullers, is het mogelijk om proteïnerepen te vormen. De markt voor deze producten is nog steeds sterk groeiende en de bakker kan daar ook zeker van mee profiteren. Veelzijdigheid en makkelijk in gebruik kenmerken de Robot500 deegverdelers. Onze wormtechniek vormt het hart van de machine die zowel voor ambacht als industrie wordt toegepast. Bediening via het grote touchscreen is intuïtief en de machine is te verkrijgen met tal van opties zoals verrijdbaar onderstel, grote trechter (230 liter) en een hefinstallatie voor normwagens.” Hans Besems De mixer refiner van Seydelmann
RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4