NBT magazine nr1-2025 Online

26 NBT MAGAZINE NR 1 2025 COVERSTORY We hoeven Dübör waarschijnlijk niet meer te introduceren, maar laten we toch een kleine blik werpen op de geschiedenis. Dübör Nederland is al bijna dertig jaar verantwoordelijk voor de verkoop van Dübör-producten in ons land. Daarbij behoren ook productgroepen van ‘dochteronderneming’ Boyens Backservice met onder andere de gelei, geleimachines, het invet kegsysteem en afglansproducten tot het aanbod van Dübör Nederland. Dübör zelf bestaat sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw als producent van verschillende plantaardige lossingsmiddelen en snij- en glijoliën, maar ook als machinebouwer voor verschillende toepassing in de bakkersbranche. Dübör heeft productiefaciliteiten in Duitsland, Frankrijk en in Azië. Ron: “Je kunt wel stellen dat wij toonaangevend zijn als het gaat om het bieden van de juiste oplossingen voor iedere bakker, van ambachtelijke bakkers tot grote industriële bakkerijen. Dat zullen Rick en ik - samen met onze Belgische collega Grégory - ook op Bakkersvak laten zien waar wij als exposant aanwezig zijn.” Flinke besparing realiseren “Wat Dübör onderscheidend maakt, is dat lossingsmiddelen en -machines onze core business behelzen”, vervolgt Ron. “We hebben al tientallen jaren onze volledige focus op dit segment en hebben daardoor voor alle mogelijke vraagstukken een passende oplossing. Doordat we ook onze eigen machines maken, is alles op elkaar afgestemd en kunnen we een hele hoge kwaliteit garanderen. En we kunnen een flinke besparing realiseren door onze effectieve en efficiënte manier van verwerken. We horen nog wel eens uit de markt dat we duur zouden zijn, maar neem van ons aan: als je het ervaart, zul je zien dat je onder aan de streep goedkoper uit bent met de oplossingen die wij bieden.” Verstand van zaken Dat kunnen Peter Jeukens en Jordy Reijnders alleen maar beamen. “Het is zeker niet zo dat we op basis van dat verhaal onze keuze voor Dübör hebben gemaakt, maar ik merk dat we minder lossingsmiddel nodig hebben en dat er minder vernevelt. Dat levert echt een besparing op. Maar wat voor ons de belangrijkste reden was om voor Dübör te kiezen, zijn de mensen achter het bedrijf. Ron en Rick hebben verstand van zaken en weten waar ze over praten. Het zijn ook fijne mensen, waardoor het gemakkelijk was om de overstap te maken op basis van een heel goed gevoel. Daarbij ervaren we nu ook dat we nul concessies hebben hoeven doen in ons proces en dat de kwaliteit van ons eindproduct misschien nog wel beter wordt. Ron heeft mij volledig overtuigd en ik heb nog geen moment spijt gehad dat we afgelopen oktober na dertig jaar veranderd zijn van leverancier. Wat goed is hoef je niet te veranderen. Pas als je gaat twijfelen of er iets misgaat, ga je nadenken over alternatieven. Toen was Ron daar op het juiste moment, met het juiste verhaal. En nu staat we hier”, aldus Peter. Minder verneveling Stadsbakkerij de Bie is precies wat je verwacht van een stadsbakker. In de bakkerij met winkel is volop bedrijvigheid en met een winkel even verderop in het centrum, is er een grote afzetmarkt, zo horen wij van Peter en Jordy. “De zaken gaan goed. Jordy is mijn troonopvolger en gaat in de toekomst het stokje overnemen. Hij is een al topbakker en leert nu wat meer als een ondernemer te denken. Hij is ook volledig betrokken geweest in dit hele traject.” “We merkten hier in de bakkerij meteen dat we minder verneveling hadden en daardoor besparing konden realiseren. Daarbij is onze werkomgeving schoner en dat maakt het voor ons ook gezonder. We gaan hier echt voor kwaliteit en zijn geen spekkopers, zoals Peter dat ook altijd zegt. Daarbij heeft Ron alles waargemaakt wat hij belooft heeft. Wij zijn dus allemaal heel erg tevreden.” Jordy Reijnders, Rick van Zutphen, Ron Ossendrijver en Peter Jeukens

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4