NBT magazine nr1-2025 Online

NBT MAGAZINE NR 1 2025 5 P. 25 Coverstory Dübör Dübör staat al sinds jaar en dag bekend als dé lossingsspecialist en heeft wereldwijd een zeer goede reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor bakkers. Stadsbakkerij de Bie in Nijmegen heeft recent gekozen om over te stappen naar de lossingsmiddelen van Dübör. Waarom? Wij horen het van Peter Jeukens en Jordy Reijnders. P. 43 Vers voor Vandaag Hoe ga je voedselverspilling tegen? Initiatieven zijn er meer dan genoeg, maar nog steeds worden er dagelijks rond de 700.000 broden weggegooid. Voedselverspilling tegengaan is dan ook nu meer dan ooit een item dat hoog op de duurzaamheidsagenda staat. Joep Gommans heeft met Vers voor Vandaag een platform opgericht speciaal voor ambachtelijke versspecialisten om te helpen hun restproducten te verkopen. P. 29 Bakkersevent automatisering en digitalisering Hoe ga je als bakkerij om met grote vraagstukken die op dit moment op jouw bord liggen? Wat kun je bijvoorbeeld doen aan de schaarste aan personeel met automatisering en digitalisering? Hoe is Artificial Intelligence (AI) in te zetten in het productieproces om nog effectiever, efficiënter en rendabeler te worden? Het waren een paar belangrijke thema’s op het eerste event voor de bakkersbranche dat door Next Tech Food Factories geïnitieerd werd op 23 januari. P. 48 Retro: Bakkerij van Mook Toen het nieuws naar buiten kwam dat Bakkerij van Mook een nieuw filiaal ging openen in Geffen door de overname van Bakkerij Brands, was dat voor ons aanleiding contact op te nemen met Michel van Mook. De uitbreiding met een derde filiaal kwam op het juiste moment, want een paar weken later kwam het nieuws naar buiten dat de uitbreiding van de bakkerij goedgekeurd is. 25 29 48 43

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4