Previous Page  4 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 4 / 44 Next Page
Page Background

VOORGEBAKKEN

VOORGEBAKKEN

VOORGEBAKKEN

Voorgebakken

Eerlijk gezegd wist eigenlijk niemand

vooraf wat we konden verwachten

van Bakkersvak 2015. Is de bakker nog

bereid in groten getale af te reizen naar

Rosmalen? Deze vraag werd in alle opzich-

ten positief beantwoord, met als resultaat

een zeer hoge opkomst. De trends en

innovaties van het eveneens grote aantal

exposanten kon rekenen op veel bekijks.

Ook de combinatie met de aanwezigheid

van het Nederlands Patisserie Team en

het BoulangerieTeam bleek een positieve

werking te hebben, met name bij patis-

siers en ambachtelijke bakkers. Daarnaast

is de positieve stemming die de bakkers

‘meebrachten’ naar de Bakkersvak iets

dat de vele exposanten een bevredigend

gevoel gaf.

Niet alleen de afzonderlijke NBT-leden die

deelnamen aan de Bakkersvak, maar ook

de Stichting NBT is volop in beweging.

De website

(www.nbt-bakkerijtechniek.nl

)

is vernieuwd. Hiermee is een mooi plat-

form gecreëerd waarop alle NBT-leden

zich kunnen profileren en waar de laatste

actualiteiten uit de branche te lezen zijn.

Daarnaast gaan we kijken hoe we als

leden het NBT nog sterker kunnen maken.

Samen staan we nu eenmaal sterker!

Dan een heel ander punt. Voedingsvezels

zijn een belangrijk element in onze voe-

ding. Er is tegenwoordig veel informatie

beschikbaar over voedingsvezels. Het is

vaak lastig om de meest actuele informa-

tie te vinden en dit ook te vertalen naar

de dagelijkse praktijk. Voor vragen of

advies over wetten en voorschriften, kwa-

liteitssystemen en nieuwe ontwikkelingen

kunt u terecht bij kennisspecialisten. Uw

grondstoffenleveranciers zijn één van die

kennisspecialisten die hierbij kunnen hel-

pen en daarnaast staan ze open voor het

ontwikkelen van nieuwe producten en

diensten op basis van een consumentge-

richte aanpak. Daarop inspelend vindt u in

deze editie van NBT Magazine alles over

grondstoffen en bake-off producten.

In deze uitgave van NBT Magazine leest

u ook een veelvoud aan artikelen over

bakkerij-inrichting. Wat zijn de ontwik-

kelingen? Waarmee kunt u zich onder-

scheiden? Belangrijke onderwerpen waar

de redactie van NBT Magazine zich over

gebogen heeft en daar waar mogelijk

antwoord op geeft. Laat u zich dan ook

hierdoor inspireren.

Tot slot wil ik u er toch even op atten-

deren om vooral de volgende editie van

NBT Magazine in de gaten te houden.

Dat wordt namelijk een hele bijzondere

uitgave, waar ik op dit moment nog niet

meer over kan vertellen. Namens alle NBT-

leden wens ik u in ieder geval heel veel

leesplezier toe met deze uitgave van NBT

Magazine.

Peter Eversdijk

Voorzitter NBT, branchegroep van de

Koninklijke Metaalunie

NBT

magazine

4

Ik heb het vermoeden dat ik voor een meerderheid van de (banket)bakkers en leveran-

ciers uit onze sector spreek als ik zeg dat we met een goed gevoel kunnen terugkijken op

de afgelopen editie van Bakkersvak. Er waren ook weer positieve geluiden dat zowel de

ambachtelijke als de (semi)industriële bakkers weer bereid zijn te investeren en dat komt de

hele branche ten goede.