VOORGEBAKKEN
VOORGEBAKKEN
VOORGEBAKKEN
Voorgebakken
Eerlijk gezegd wist eigenlijk niemand
vooraf wat we konden verwachten
van Bakkersvak 2015. Is de bakker nog
bereid in groten getale af te reizen naar
Rosmalen? Deze vraag werd in alle opzich-
ten positief beantwoord, met als resultaat
een zeer hoge opkomst. De trends en
innovaties van het eveneens grote aantal
exposanten kon rekenen op veel bekijks.
Ook de combinatie met de aanwezigheid
van het Nederlands Patisserie Team en
het BoulangerieTeam bleek een positieve
werking te hebben, met name bij patis-
siers en ambachtelijke bakkers. Daarnaast
is de positieve stemming die de bakkers
‘meebrachten’ naar de Bakkersvak iets
dat de vele exposanten een bevredigend
gevoel gaf.
Niet alleen de afzonderlijke NBT-leden die
deelnamen aan de Bakkersvak, maar ook
de Stichting NBT is volop in beweging.
De website
(www.nbt-bakkerijtechniek.nl)
is vernieuwd. Hiermee is een mooi plat-
form gecreëerd waarop alle NBT-leden
zich kunnen profileren en waar de laatste
actualiteiten uit de branche te lezen zijn.
Daarnaast gaan we kijken hoe we als
leden het NBT nog sterker kunnen maken.
Samen staan we nu eenmaal sterker!
Dan een heel ander punt. Voedingsvezels
zijn een belangrijk element in onze voe-
ding. Er is tegenwoordig veel informatie
beschikbaar over voedingsvezels. Het is
vaak lastig om de meest actuele informa-
tie te vinden en dit ook te vertalen naar
de dagelijkse praktijk. Voor vragen of
advies over wetten en voorschriften, kwa-
liteitssystemen en nieuwe ontwikkelingen
kunt u terecht bij kennisspecialisten. Uw
grondstoffenleveranciers zijn één van die
kennisspecialisten die hierbij kunnen hel-
pen en daarnaast staan ze open voor het
ontwikkelen van nieuwe producten en
diensten op basis van een consumentge-
richte aanpak. Daarop inspelend vindt u in
deze editie van NBT Magazine alles over
grondstoffen en bake-off producten.
In deze uitgave van NBT Magazine leest
u ook een veelvoud aan artikelen over
bakkerij-inrichting. Wat zijn de ontwik-
kelingen? Waarmee kunt u zich onder-
scheiden? Belangrijke onderwerpen waar
de redactie van NBT Magazine zich over
gebogen heeft en daar waar mogelijk
antwoord op geeft. Laat u zich dan ook
hierdoor inspireren.
Tot slot wil ik u er toch even op atten-
deren om vooral de volgende editie van
NBT Magazine in de gaten te houden.
Dat wordt namelijk een hele bijzondere
uitgave, waar ik op dit moment nog niet
meer over kan vertellen. Namens alle NBT-
leden wens ik u in ieder geval heel veel
leesplezier toe met deze uitgave van NBT
Magazine.
Peter Eversdijk
Voorzitter NBT, branchegroep van de
Koninklijke Metaalunie
NBT
magazine
4
Ik heb het vermoeden dat ik voor een meerderheid van de (banket)bakkers en leveran-
ciers uit onze sector spreek als ik zeg dat we met een goed gevoel kunnen terugkijken op
de afgelopen editie van Bakkersvak. Er waren ook weer positieve geluiden dat zowel de
ambachtelijke als de (semi)industriële bakkers weer bereid zijn te investeren en dat komt de
hele branche ten goede.